nlght#4
"A zsidók itt vannak a nyakunkon. Felülreprezentáltak a politikában, médiában, hírközlésben stb. Tehát nyilván az ő szájízük szerint vannak közölve a hírek, terjednek a filmek stb."
1. Izrael =/= zsidóság, a kettő között van különbség.
2. Sok gazdag zsidó van Hollywoodban, bankszektorban, a facebook igazgatótanácsban, stb. Ezzel egyet is értek. De nem hinném, hogy a világ összes zsidója egyszerre megbeszélné, hogy manipulálják a tőzsdét/kereskedelmet/gyártást/stb. közösen 20-30 millió ember csapatmunkájával. Ez baromság. Azért, mert van kb. 100-200 nagy hatalmú zsidó család a médiában/bankszektorban/stb. még nem határozza meg sok millió ember napi viselkedését. A legtöbb zsidó csak normálisan szeretne a családjával élni, ahogy a legtöbb normális ember is erre vágyik.
"Hülyeséget írtál amúgy, mert a cigány szót más nyelveken nem a primitívségre, hanem a vándorló, seftelő, csaló életmódra használják pejoratíve."
Ha valaha jártál nyelvtan órán, akkor tudod, hogy nincs olyan hogy fix nyelv, minden nyelv változik folyamatosan, ahogy a generációk beszélik. Tapasztalataim alapján a cigány szót egész Kelet-EU inkább pejoratív jelentéssel használja a viselkedésre/kultúrára vonatkozóan a legtöbb esetben, és az átlagember ritkán beszél a cigányság népvándorlásáról, sőt a legtöbb ember azt se tudja honnan jöttek és mikor.
A palesztinokra guglizz rá szerintem, ha nem vágod a témát. Jordánia befogadta őket a 20. században és a cigány palesztinok csak loptak/csaltak/romboltak a testvéreik otthonában vendégként, szóval végül polgárháború lett belőle. Micsoda remek emberek ezek a palesztinok; a saját - bajban segítő kezet nyújtó - testvéreiket is kicsinálnák. Volt, hogy levágták egy civil jordániai ember fejét és azzal fociztak az utcán a palesztinok.
forrás:
https://en.wikipedia.org/wiki/Black_September
Na ezért nem akar egyik muszlim ország sem belőlük. Saját magukat járatják le, de valamiért a marketingjük jó és sok agyhalottat meggyőztek hogy menjenek az utcára tüntetni Londonban és más nagyvárosokban.
"Az irániak nem arabok"
Az irániak siíta muszlimok. A másik ág a szunnita muszlim ág.
"Szerintem alapvető humánum, hogy az ember nem a népirtó zsidók, hanem a szabadságért küzdő palesztinok mellett áll. Dehát kibe mekkora empátia szorult..."
Addig lennél fene nagy humanista a terrorista palesztinok mellett, amíg nem lesz a szomszédod egy ilyen család. Utána sikítva keresnél vevőt a házadra.
Btw 20 évvel ezelőtt még én is így láttam a helyzetet, mint Te. De azóta felnőttem és sok mindent láttam a palesztinokból, ami megváltoztatta a véleményem. Ne a zászlójukat és a színezett marketing cikkeiket nézd, hanem a tetteiket és a viselkedésüket!