• takysoft
    Cég felveszi Bélát. Ha Béla idiótaságot mond, Bélát kirúgják.
    Ha Cég "felvesz" egy AI-t, akkor milliókat öl bele. Sokat.

Aztán a DPD AI elkezdi szidni a DPD-t a usereknek... mert ezt tanulta a netről... akkor DPD nyugalmazza DPD AI-t.
    Az meg drága móka vót...

És ez a baj az AI-val. Hiába magyarázod el neki, mit ront el... ugyanúgy elrontja újra és újra...
    Hiába magyarázod el neki, hogy te olyan karórát szeretnél, ami nem 10:10-et mutat, ő CSAK olyat tud rajzolni.
    Hiába kéred tőle, hogy a borospohár legyen tele... félig lesz, mert ő csak olyat tud.
    Hiába kéred tőle, hogy rajzoljon egy embert, ami a bal kezével ír... nem fog tudni, mert a neten olyat nem látott...

A generatív AI okos... de nem elég okos ahhoz képest, amilyen drága.

A cégek nem akarnak kísérletezgetni. Egy tech cég talán, de egy DPD nem annyira. Ő konyhakész megoldást vár, és a konyhakész megoldás alkalmatlan arra, amire ő várja.

Nem azért bizalmatlanok a cégek, mert az AI még új dolog. Szeretünk ráugrani új dolgokra. Azért bizalmatlanok, mert jogosan látják, hogy a technológia nem érett még meg arra, hogy bezevezessék, amire nekik kell.

Én meghalnék, ha ChatGPT meg DeepSeek nélkül kéne kódot írnom. Ugynaolyan mocsok lassan fejlesztenék, mint 5 éve :D

Nekem ez így jó. A DPD-nek amire neki kell, arra nem jó. Én nem bánom, ha a chatgpt hülyeséget mond néha. A DPD meg bánja, mert az AI a nevében beszél.

Adjatok ennek a dolognak 5-10 évet, gyökeresen más lesz a helyzet :D De most még ez...