• Dodo55
    Igen, Európát tekintve az elmúlt 1-2 évtizedet én is pont így látom. Nagyon lezüllött, rettentesen felszínessé vált eszmei szinten is az egész, illetve sok helyen a közbiztonság is kritikán alulivá vált. Persze volt honnan ekkorát esni, de ha egyszer már képesek voltunk egy olyan színvonalas civilizációt felépíteni, akkor én ragaszkodom hozzá, hogy az alá ne akarjunk adni.

Sőt, az érdekes egyébként az egészben, hogy ha politikailag meg kellene határoznom a nézeteimet, akkor sem az oroszokkal nem tudok igazán szimpatizálni, a kínaiakkal is vannak fenntartásaim és a magyar kormánynak az elmúlt 3-4 évben nyújtott teljesítményéről sem tudnék igazán bármi különösebben elismerőt mondani (talán egyedül a külpolitikájuk józanságát), ellenben az elmúlt évtized EU-s politikáját olyan szinten kártékonynak vélem számos téren, hogy emiatt jelenleg mind-mind az előzőeket tartom inkább sokkal kisebb rossznak, mint sem az EU jelenlegi vezetését. Korrupció terén én is úgy gondolom a néha-néha a zsákból itt-ott kibúvó szögek alapján, hogy ők állhatnak jelenleg a világon az élen ebben (negatív értelemben).
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2025.03.05. 17:40:16