• CommieSlayer
    Nyugaton ahol nagyobb jólét van, ott azért van nagyobb jólét, mert volt egy 50-100 éves relatív szabadpiaci időszak, ami kitermelte a jólétet és az ebből származó különbségeket még nem sikerült teljesen eltüntetni. Ha csak a mostani politikát nézzük én nem gondolom, hogy Oroszországban nagyobb lenne a korrupció vagy a diktatúra, mint sok nyugati országban. Csak a nyugati média miatt hiszik azt az emberek, hogy van különbség. A sajtónak nem az a célja, hogy informálja az embereket, hanem az hogy propagandát terjesszen. Sajnos Európa nagyon lezüllött az elmúlt 20-30 évben és sokan ezt nem akarják tudomásul venni. A nyolcvanas évekbeli narratívák ma már nem igazak. Németországban vagy Nagy Britanniában pl egy nagyságrenddel nagyobb a politikai vélemény alapú üldöztetés, mint Oroszországban. A GDP alapú gazdasági mutatók, meg szándékosan a nyugati gazdasági viszonyokra vannak kiélezve és nem veszik figyelembe a termékek és szolgáltatások valódi értékét. Oroszország az valamiért egy jelentéktelen kis gazdaság, amivel ha szakítunk, az recesszióba taszítja az egész kontinenst és nagyobb a haditermelése, mint a nyugati gazdaságoknak együttvéve. Akkor most hogy is van ez? És itt nem Oroszországot akarom isteníteni. Én ezzel a narratívával próbálok leszámolni, hogy "Vagyunk mi, a jók, a vétlenek, a szentek, meg vannak ők, a minden ok nélkül támadók, a korruptak, az ördögök". Ha rajtam múlna én megtizedelném az államot mindkét oldalon, hogy egyik oldalon se legyen a politikai elitnek ekkora hatalma és az emberek tisztességben és háborítatlanul éhessék az életüket.

"Igen mert Oroszországgal ujjat húzni életbiztosítás. Legalább egy kicsit gondolj már bele ebbe a nonszenszbe mielőtt osztod ezt a propagandát."
    Egyik részről szerintem az európai politikusok messze alulbecsülik a háború kockázatait. Megszokták, hogy mindent megúszhatnak. Ebben nevelkedtek. Másrészről, amíg sikerül a proxi háborút Ukrajna területén tartani és találni valamiféle egyensúlyt, addig az elhúzódó háborúból mindkét oldal tud biztonságosan profitálni.

"Régen elmehetett volna, kereshetett volna már elég pénzt, de nem még mindig ott van. Miért? A mégtöbb pénzért? Hagyjuk már."
    Most arról akarsz meggyőzni, hogy a politika nem vonzza a pszichopata, kapzsi, hatalomvágyó, telhetetlen embereket?
    Utoljára szerkesztette: CommieSlayer, 2025.03.05. 15:32:21