• Dodo55
    1. Tudom, hogy tele van okádva az internet manapság és lassan mindenhol máshol tök alap, megszokott dolog, szinte már követelmény az ilyen személyeskedés, de légyszi itt ne. Had maradjon már meg az SG fóruma úgy az egészséges, élénk, szabad viták helye, hogy közben a légkör is az internet aranykorát tükrözi a kellő fokú egymás iránti személyes tisztelet feltétlen megadásával. Légyszi tényleg.

2. Alapvetően, illetve végsősorn egyetértek veled, de a másik oldalról vannak itt érvek, amiket szerintem a háborút ellenzők nem igen tudnak közös nevezőn mozogva cáfolni és szerintem itt húzódik a témát az emberek között megosztó szakadék. Az egyik ilyen érv ugyanis az, hogy a békével Oroszország valószínűleg megtarthatná majd az elfoglalt ukrán területeket vagy azok egy részét és ez milyen igazságtalan már.

És ezzel tényleg nehéz vitatkozni önmagában. Persze aztán ott van (és itt már mi jövünk), hogy folyamatosan emberek halnak meg, rengetegen közülük az akaratuk ellenére hadrafogva, be van állva a nemzetközi kereskedelem amitől már évtizedek óta erőteljesen függ a civilizációnk gördülékeny fejlődése és boldogulása, fenntarthatatlanul drága lett az energia, stb... ami miatt egy ilyen konfliktus hosszútávú fennmaradása az egész világot túlságosan megviseli és leterheli, Európa gazdaságát pedig félő, hogy már-már módszeresen ki is vérezteti az eddigiekből kiindulva. Legalábbis úgy biztosan, ha mellé az EU-s központi politika ennyire fanatikus mód ideológiai oldalról közelít, egy egész Európát meghódítani óhajtó enrage timeres final boss Putyint vízionál és ezért a szőnyeg alá söpri ennek az egésznek az oltárán az alapvető napi érdekeinket, problémáinkat. Mindezek miatt tehát totál egyetértek veled, csak ezt így jobb szerintem elmagyarázni az eltérő nézetekkel bíróknak ezen szempontok mentén, hiszen önmagában egyébként a szűk kontextuson belül teljesen jogos az érveik egy része, majd aztán persze a nagyobb képben ütköznek sokkal szélesebb rétegeket érintő, illetve a világ ügyeit nézve sokkal nyomósabb érvekkel.