• Macropus Rufus
    "Kivétel néhány cég és szervezet. "
    na igen. Ezek meg nem a kis cégek. Egy béla kft-nek okés, hogy a villanyász megcsinálja az utc kábeleit ami az 5forintos routerét összeköti a kliens vasakkal, de a nagyobb cégek nem engedik ezt meg. Tudom, másfél évtizedig én is egy ilyen cégnél dolgoztam. Ott nem nyúlt semmihez a villanyász a villanyon kívül.
    Tehát kellenek a hálózatépítők.

" 'Nincs szükségünk kábelszekrényekre, mi egy cloud first cég vagyunk'.”"
    aha. És am. a felhőhöz mi a fenén keresztül fog csatlakozni a szarja? A rack az kell. Oda kell hálózat, amit nem a villanyász rak össze. A rackbe mennek a kliens oldali végponti berendezések, router, proxy, esetleg valami udm szerű valami. Ezekhez kell belső hálózat. A wifi ap-nek szintén, amin keresztül a ceo tud kapcsolódni a felhőjéhez. Ha több szintes az épület akkor érdemes szintenként egy rack-et tenni az ezekben lévő eszközöket optikával összekötni, amit ugye szintén nem fog villanyász elvégezni.
    Komoly cégek nem is engednek a hálózatuk közelébe szakin kívűl mást, sőt sok esetben saját hálózati technikus csapata van, amik a hálózat építést is elvégzik. A hálózat építés nem csak abból áll, hogy legyártok x db utp kábelt.