Archenemy#10
Én nem lennék ennyire szigorú. Alapszintű dolgokban jó segítséget nyújthat az AI, pl. én nem nagyon tudok programozni, és egyszerűbb dolgokat nagyon kényelmesen megcsinál, amit aztán tanulmányozhatok és tanulhatok belőle. De igaz hogy ha bonyolódnak a dolgok, akkor már belezavarodik, hülyeséget kezd csinálni.
Tudom hogy gyakorlatilag ezt némi googlizással meg stackoverflow tanulmányozással is megtehetném, de az AI tök egyszerű ilyen szempontból.
Képgenerálás. Ez is olyan, hogy ha nem túl fontos hogy mit ábrázol a kép, nem valami egész konkrét elképzelésed van hanem mondjuk kell 50 szikla textúra egy játékba, akkor oda is megfelelő. Nem kiváló, de elmegy. Kell valami gagyi stock videó egy prezentációdba, olyat is tud. Nem lesz tökéletes, de valamilyen lesz.
Szóval alap dolgokra azért jó tud lenni. De lényegében egyetértek veled egy csomó dologban, csak ha már tudod a hátrányaikat (nem igazi intelligencia), akkor lehet találni olyan feladatokat ahol használható. Illetve baromira meggyőzően tudja mondani a hülyeségeit, és ezzel a látszólagos magabiztossággal megzavarhatja az embereket.