kvp#13
"?eg attól még nem lesz az összes 5-12V os eszköz egy kábelen. miért nem lehet a beltéri media box és routereket is usb C kábelre tenni és ilyen töltöfejre?"
Az USB-C power delivery barmit tud 5V, 500mA es 48V, 5A kozott. Ez 240 wattig gyakorlatilag barmi. Nekem mar egy rakat ilyen USB-C-s elektronikam van, de egyelore (meg) nem kotelezo.
"Mert most nem tudom, hogy ha én megveszek mondjuk a mobilhoz egy 120W-os töltöt és egy olyan telefont akarnék tölteni vele ami nem tudja vagy olyan eszközt ami nem tartalmaz valami szabályzót akkor az akksinak hamar vége lesz."
Ha buta a keszulek, de szabvanyos a tolto, akkor a keszulek csak az USB-A-nal megszokott 5V, max. 3A-t tudja levenni, ami max. 15 watt es a tolto sem ad 5V, 3A-nal tobbet semmilyen modon. Gyakorlatilag mint a regi 4 eru USB-A kabelek eseten. (az USB-C kozepen ott van a 4 regi USB-s vezetek a visszafele kompatibilitashoz)
"A földelő pöcök adott esetben még hagyján. De amikor a földeletlen konnektorba nem tudod bedugni a "zöld" földeléssel rendelkező fejet, mert annyira keskeny a lyuk, hogy csak a földeletlen kábel megy bele."
Ezert van az europai szabvany, az ugynevezett europlug. Ez a vekonyabb aljzatokba is bemegy es foldeletlen csatlakozast biztosit.
https://en.wikipedia.org/wiki/Europlug
A vastagsag egyebkent a maximalis aramot jelzi, tehat 10A-ig a vekony, 16A-ig a vastagabb tuskek a kotelezoek. Ennel tobbet nem tamogat. Azert allnak alapbol picit osszefele a tuskek, hogy a kismertekben eltero meretu (tavolsagu es atmeroju) aljzatokban is stabilan fogjak a kontaktokat. Ha barhol jo elosztot akarsz, akkor egy 10A-es europlug veget erdemes ratenni a kabelere.
A nagyobb aramfelvetelu keszulekekhez a francia-nemet kombinalt szabvany, a CEE7/7-es lenne a kotelezo kozos szabvany. Az, hogy valamiert nem tudja az EU kotelezove tetetni azt jelenti, hogy ha nem segit a kinai allampart mint az USB-C eseten, akkor semmit sem tudnak elintezni...