Vanek úr#8#5-ben sok dolog le lett írva, amit szerettem volna én is, de azt már nem veszem elő. Amit még hozzátennék, az jön most...
Jelentősen túlzol az antiszemitizmussal (mivel szerinted a #6 alapján olyan a nyugat, mint amit írsz, meg is értem, hogy a saját oldaladról ez igaz(nak tűnik)). Nemrég volt a tévében egy politikai műsorban, ahol beszélgettek Izraelről, és a háborúról. És ott fel is emlegették azt, amit az ENSZ is megemlített, és ami miatt ki is adtak körözést Netanjahu ellen, hogy a civil lakossággal szemben hogy viselkedtek, hogy a segélyszállítmányokat nem engedték be, .... És mégsem lett senki antiszemita, és mégsem vittek el senkit. Mert volt egy valós indok, ami miatt el lehetett ítélni a zsidókat. Hiszen csak azért szoktak ugrani, ha valós indok nélkül támadják őket (vagyis szidják). De persze mindig könnyebb másra fogni. Könnyebb elferdíteni (fél)igazságokat: mint ahogy az USA-ban is az Izrael elleni tüntetésekről elvitt embereket könnyebb hősként láttatni, és azt mondani, hogy őket azért vitték el, mert merték kritizálni a zsidókat - miközben a valóság az, hogy szinte sok minden más volt a valós ok (be nem jelentett tüntetések, egyetemek rendjének megzavarása, ... meg még ki tudja milyen amcsibeli törvényeket szegtek meg, de olyant nem, ami 'antiszemitizmus' vagy ahhoz köthető lett volna). De titeket soha nem akadályozott a valóság. Mint amikor azt mondjátok, hogy 'rohadt libernyák' rendszer, de közben meg istenítitek pl. Muskot, mert ő jobb oldali. Pedig ugyanazt csinálja, mint a többi, ugyanabban a 'fertőben' él, de mivel jobbos, ezért ő 'jó' ember. Az, hogy nála napi tizenx óra a munkaidő, az rendben van, de ha valaki más mondjuk 8,5 órára emelné a munkaidőt, akkor már jönne a 'rohadt nyugat', meg a 'mocsok libernyák rendszer'. Mert csak azokat a fél- vagy rész igazságokat fogadjátok el, amik a saját belső 'igazotokat' erősíti, a többit meg ignoráljátok, nehogy tönkretegye a valóság a belső légváratokat. (És itt megemlítem, hogy ez nem csak a jobb oldalra igaz, hanem minden párt, minden eszme 'hívőire'. Mert soha nem a rendszer a hibás, hanem annak a vezetője (és azok kiszolgálói), aki visszaél a rendszerrel. De aki nem gondolkodik, az egy adott eszmére vetít ki minden negatív dolgot, és a saját oldala a 'minden jó' oldala.)
Ja, és a nagy elnyomottakra jellemzően itt is leírhattok minden hülyeséget, és sz@rt (még, amíg pártunk és kormányunk meg nem tiltja), mégsem visznek el sehová, nem basztatnak, nem bélyegeznek meg, ... - és ugyanez megy még nyugaton is. Azzal ellentétben, amit leírtál.