• lammaer
    Abban egyetértek veled hogy nagypályán a nyugaton is - meg úgy nagyjából mindenütt - vannak érzékenyebb témák amelyek eredményezhetenek szakmai "öngyilkosságot" - melegek helyzete, kisebbségi témák, zsidók, meg más szenszitív területek.

DE: a tény hogy ebben a pillanatban is arról diskurálunk hogy nem illik mondjuk a zsidókat negatívan feltünteni az ékes példája hogy magánemberként bármiről lehet véleményem, megoszthatom, és értelemes módon akár ki is fejthetem.

Igenis irhatok arról hogy nekem nem tetszik a zsidó nagytőke, hogy a NATO egy mocsok intézmény, hogy Orbán és a gazdaságpolitikája egy zsákutca, hogy véleményem szerint túl van tolva a melegek pátyolgatása illetve a nők előtérbe tolása. Lehet hogy az átlagemberek szétkommentelik a posztomat, mondjuk szétszednek úgy mint Update Norbit aki merte vállalni a véleményé hogy márpedig a kövér nők és férfiak esztétikailag undorítóak, de ez nem rendszerszintű dolog. És hát nem végezte a gulágon, bíróságon vagy börtönben :)

A rendszer nem fog elnyomni emiatt, nem nyomoznak le és visznek a gulágra.

Nekem tényleg az volt nagyon sokkoló pl oroszorszában, hogy ha valaki kimondta hogy nem ért egyet Putyin háborújával, már is letartoztatták és vitték el.
    Még csak nem is azért mert ellenvéleménye van, hanem azért mert háborúnak nevezte a háborút.

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2024.12.16. 15:08:40