Gabbbbbbbbbbbb#9
> Láthattuk, hogy a nagy USÁban még a csapból is Kamala folyt, aztán mi lett a vége.
Én nem ezt láttam. Elképesztő, hogy Tiktok, Twitter & kisebb mértékben Face mennyire Trump-nak dolgozott és troll kommenter fiókok ezrei felszavazták a pro Trump kommentelőket minden platformon reddit-en kívül. Arról ne is beszéljünk, hogy kb. az összes nagy értelmiségi podcaster is pro Trump volt, vagy Trump-nak segített (Cenk).
Kamala egy rendkívül gyenge jelölt volt és egy háromhetes kampányt nem tudott normálisan végigcsinálni.
>Állandóan USA-t böfög mindenki. Aztán miért nem fordítva van? Miért nem lett az a ruszkikál, ami most az USA-ban van? Miért nem fordítva van az a kibaszott GDP stb? Nem kellett volna 70 évig a kommunizmust szopkodni, aztán nem volna akkor az egész ország egy lepukkadás. De a kommunizmus vége óta is eltelt már több évtized. Reménytelenek, semmik. Elég ránézni Kínára ezekhez képest hova jutottak a azok. Amúgy meg a ruszki ugyan olyan tróger, mint az USA, semmivel se jobb. Mind a kettő átgázol rajtunk, ha úgy kívánja az érdeke.
Itt szerintem azt érdemes megérteni, hogy az USA az utóbbi évtizedekben saját maga sem képviseli túl jól az érdekeit, vagy követ egy határozott irányelvet, hogy akkor most miként is gázoljanak át másokon és kiken. Azt is tegyük hozzá, hogy nyugati demokráciákkal azért jellemzően valamilyen szinten, legalább kis mértékben visszafogják magukat, ha van együttműködés, akkor ez nem csak egyoldalú.
Oroszoknál nincs ilyen probléma, ők mindenkin egyformán át szeretnének gázolni és megszerezni minden előnyt és hasznot, amit csak meg lehet szerezni. Logikusan megközelítve nem nehéz eldönteni, hogy egy nem oligarchia által vezetett, legalább féldemokratikus Magyarországnak melyik rendszer felé lenne célszerű közeledni. Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2024.12.12. 09:26:21