CommieSlayer#18
"Ki mondta neked hogy én az ausztrál parlamentben döntéshozó vagyok?"
Látom nehéz a felfogásod. Egyetértettél a tiltással. Legalább állj ki a véleményed mellett és ne menekülj el, ha számon kérnek!
"Azt, hogy mi hasznos vagy káros egy gyerekre nézve azt nálad okosabb pszichológusok döntik el."
Egy tudós vagy pszichológus sem éli az én életemet, se a gyerekemét. Minden tudás meg okoskodás értelmetlen, ha nincs mellé személyes tapasztalat és személyes felelősség.
Annyira nárcisztikus vagy, hogy nemtudod szétválasztani a tárgyilagos igazság és a személyes felelősség fogalmakat. Az egy dolog, hogy a te életedben, saját felelősségre képviseled az általad elfogadott igazságokat, de az teljesen más, hogy ezt vadidegenekre is rákényszeríted, akiket nem ismersz.
Másrészt azthiszed a politikus a személyes jóbarátod, vagy az apád, aki a te érdekedben cselekszik. Minden helyeselés az ilyen fasiszta ötletekre csak a szabadságodat csökkenti.
"gondolj csak a drog vagy az alkoholfogyasztásra ... mindkettő mértéktelen fogyasztása káros az egészségre"
Így van és ezt neked kell tudni kezelni, nem az államnak. Te ilyen infantilizált társadalmat akarsz ahol az embereknek még lehetőségük sincs önuralmat tanulni, vagy megérteni, hogy mi a káros és miért.
Másrészt nincs olyan, hogy a drogfogyasztás univerzálisan ilyen, vagy olyan. Van aki úgy tud hatékony lenni, ha minden nap megiszik egy felest, vagy minden nap bevesz valami tudatmódosítót, vagy gyógyszert, ami lehet, hogy az országában be van tiltva. Ezeket a dolgokat az egyénnek kell mérlegelnie és csak ő képes mérlegelni. Más lehet, hogy veled ellentétesen éli az életét és mégis sokkal sikeresebb, mint te vagy. Majd ha egyszer kilátsz az egód mögül és odafigyelsz másokra megérted, hogy nem a te világod és a te igazságaid az egyetlen létezők.
"Szerinted mekkora káosz lenne ha a szülő dönthetne arról is hogy mennyi drogot fogyasszon a gyerek, vagy hogy káros-e egyáltalán?"
Sokkal kisebb káosz lenne, mint most, mivel jól látható lenne, hogy minek mi a következménye és szabadon lehetne róla kommunikálni. Persze ahhoz az is kell, hogy az állam a valódi bűnelkövetést büntesse és ne az odavezető utat és ne jutalmazza szociális juttatásokkal, ha valaki tönkretette az életét vagy a gyereke életét. Utoljára szerkesztette: CommieSlayer, 2024.12.01. 17:52:08