• CommieSlayer
    Azt nem neked kell eldönteni, hogy vadidegen emberek mivel töltsék a saját szabadidejüket és nem tartoznak neked igazolással ennek a hasznosságát illetően. Nem vagy te senki ahhoz, hogy ilyet eldönthess. A véleményed a te életedre és te szabadságodra legyen érvényes, ne máséra.
    A függőségek kezelése az egyéni felelősség hatáskörébe tartozik. Az hogy vadidegen emberek felelőtlenül élnek az nem indok arra, hogy beszántsuk az emberi szabadságot mindenki számára. Így a felelőst bünteted, a felelőtlen javára.
    A gyerek pedig a szülő felelőssége. Fogalmad sincs mi megy más családokban és megint csak nem tartoznak neked igazolással semmiről. Ha szerinted a tik-tok a gyerekedre káros, akkor tiltsd meg neki, azzal semmi baj nincsen.
    Lehet véleményed, meg igazságod is sok dologról, de ezt nem kényszerítheted rá másokra, úgy hogy közben a következményeket nem látod és nem tartod érte a hátad.
    Amúgy meg biztosra veszem, hogy találnánk az életedben vagy fél tucat dolgot, amire sok ember azt mondaná, hogy káros és ugyanannyi jogalappal be lehetne tiltani, mint a tik-tok-ot.

"Kérdezd meg a GPt-t..."
    Nekem hiába bizonygatod, hogy a titkok szar és függőséget okoz, én magam is utálom és agyrohasztónak tartom.
    Én arról beszélek, hogy az két nagyságrenddel károsabb és veszélyesebb, mikor erőszakkal mikromenedzseled a lakosság életét olyan dolgokban, amikért egyedül ők felelnek. Itt átlépsz egy elvi határt, amivel semmibe veszed az önrendelkezés képességét és ami után sokminden mást is be lehet tiltani ugyanilyen alapon. Másrészt az, hogy mi hasznos, az szubjektív. Lehet találnánk olyan embert, vagy akár tinédzsert is, aki megmutatná, hogy az ő életére pozitív hatással volt a tiktok. Mivel nem vagyok nárcisztikus szociopata, ezért nem gondolom, hogy mindenki életét jobban értem, mint ő és hogy nekem kellene meghozni a döntéseiket helyettük.
    Utoljára szerkesztette: CommieSlayer, 2024.12.01. 13:31:01