• NEXUS6
    Ukrán fegyvergyártást, fejlesztést illetően ők is most küldtek valami rakétát (fejlesztett Neptunt?) az oroszokra, Zselé is bejelentett vagy 3 másikat is. Lehet, hogy paperware mindegyik, de tény, hogy van fejlesztésük és nem csak kínai occó drónokat építenek össze garázsokban.
    Hagyományos, még a Szu-tól örökölt ipari komplexumokról, amilyen a cikk témájául szolgáló támadásban is szerepő rakétagyár, vagy külföldi befefektetésekről pl Reinmetall, nem is beszélve. Mi a kérdésed, vagy állításod konkrétan? Hogy ezt a kapacitást az oroszok mára megsemmisítették, vagy mi?

Nukleáris fegyverek tekintetében megint nem tudom mi a kérdésed. Ukrajna a polgári felhasználást illetően Franciaország után a világon második legnagyobb arányban támaszkodik az elektromos energia ellátásban nukleáris energiára. A SZU alatt is jelentős szerepet játszottak a nukleáris energia kutatásban. 2008-óta együttműködnek az amcsi Westinghouse céggel fűtőanyag területen, de más amcsi cégekkel is van együttműködés, közös fejlesztés más nukleáris területen.
    Te talán valami olyasmire gondolsz, de javíts ki ha tévedek, hogy elcsórnak valami orosz rakétát/robbanó fejet és megpróbálják használni. Én meg arra mutattam rá, hogy valszeg még ha kísérleti jellegű, akár több tonnás is és méretében sem mondjuk rakétába rakható, de működő nukleáris fegyvert képesek kifejleszteni. Erre írtam a Kercsi-híd kamionos megtámadását, amire volt már példa. Ha ezzel vitatkoznál erre válaszolj és ne a saját magad által feldobott ötletelésedet kontrázd meg, mert ahhoz én nem kellek. Az hogy felveted ehhez képest két eltérő, és egy primitív nukleáris eszköz bonyolultságát jelentősen meghaladó légvédelmi rakéta rendszer technológiai összeházasításának időigényét, már megbocsáss, de marhára nem releváns. Az általam felvetett támadás a Kercsi-híd ellen szerinted lehetséges? Igen/Nem, miért?

Hordozóeszközök kérdése, lásd feljebb. Ismétlem, egy kamion, vasúti kocsi is az lehet, de rakétafejlesztésük is van.

Jakutföld csak egy példa volt, még ha nem is a legjobb. A kijelentésem lényegén nem változtat, hogy ha a Nyugat áldásos tevékenységének hála, szétesik az Orosz-föderáció, akkor a jelenleg nemzetközi politikai jelentőséggel nem bíró tagköztársaságok, az örökölt nukleáris csapásmérő potenciáljuk miatt olyan fenyegetést jelenthetnek a nemzetközi közösségre nézve, ami ma még nem létezik, nem kell vele számolni. Szerintem az, aki pl konkrétan nagyon is érdekelt az Orosz-föderáció felrobbantásában, az nézzen utána. Engem egyelőre ez a téma, csak mint általános de potenciális veszély lehetősége foglalkoztat.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2024.12.11. 09:53:13