• militavia
    Cél volt ezáltal a NATO csatlakozás megakadályozása

2022 előtt fel sem merült, azóta aktív háborús részvétel miatt nem. Viszont, ha ennek egyszer vége lesz, akkor kettőt lehet találni mi lesz a vége. Az, hogy UKR NATO tag lesz. Miért? Mert, mint egy elszabadult hajóágyú, kb. minden nemzetközi szerződésbe szarik bele Moszkva, szóval ez intő jel MINDENKIEK, hogy ha nem akar orosz bakancsokat látni, akkor ajánlatos csatlakoznia egy ettől védő közösséghez.

Amúgy ezt a "mesterstratéga" a "tartsuk távol a NATO-t" célból annyit ért el, hogy most már Svédország és Finnország is tag. Tényleg, igazi zseni, ez az exKGB-s hülyegyerek... Ukrajna nem lett NATO tag, de másik két ország meg igen. És milyen áron?

Egyébként milyen hivatalosan megfogalmazott pecsétes papíron levő céljai vannak ennek a különleges műveletnek? Mert nekem nem jönne le, hogy bármi fontosan elértek. Igen, 2014-ehez képest foglaltak el orosz területeket, de cserébe milyen áron? Az orosz demográfiába még rúgtak egy utolsó szép nagyot, a képzett munkaerő egy része szépen örökre búcsút intett orosz anyácskának, sanszsoan rezsimváltás után sem mennek haza, mert ha már jól élsz máshol, akkor minek mennél vissza abba a foshalomba, amit majd a rezsim maga után hagy?

A korszerűnek tekintett haditechnikából szabad szemmel is jól látható mennyiséget vesztettek el. A Krím megszállásának lényegében semmi gyakorlati haszna nincs, mert az 2014-ben a flottatámaszpont bérbeadása miatti megindulásból az lett, hogy a Fekete-tengeri flotta lényegében megszűnt létezni. Szevasztopol, mint kikötőnek gyakorlati értéke 0. A flotta visszavonult az Azovi-tengerre. Tényleg megérte...

Még egy tanulság, ameddig Moszkvában rezsimváltás nem lesz, nagyjából semmiféle oroszok által aláírt sajtpapírt ne tartson mérvadónak senki. Ez most nálunk Paks 2 kapcsán jön elő. Mert ugye fix áras szerződés lett aláírva 2014-ben, az orosz meg egyoldalúan ezt fel akarja rúgni. Nesze neked. Kíváncsi vagyok, hogy a ner patkányok majd mivel magyarázzák ezt ki és hogyan adják be, hogy miért is nem kéne erről a döglött lóról leszállni végre a picsába és más megoldást keresni. Mert a NER 4x 2/3 és orosz seggnyalással sem volt képes valódi előrelépést az erőmű építése kapcsán elérni.

OFF

Sőt, a nagyobb gond, hogy még nyugati országból és fővállalkozóval vagy részben magyar részvételell épülű CCGT erőművek terén sem sikerült NÉGY KIBASZOTT ÉV alatt semmit előrelépni. Amikor az eredeti tervek szerint jövőre már gridre kéne termelni. Tudom, mert benne voltam anno a projektben és láttam az ütemtervet. Közben meg nyakra főre hozzák ide az energiaigényes akkugyártó erőműveket. A ner is pont akkora zsenikből áll, mint az exKGB-s hülyegyerek és sleppje. Meg vagyunk mi áldva ezekkel...

ON