• Vanek úr
    Nem sértegettelek, nem személyeskedtem, de ha ennyi érved van csak...
    Amit viszont tettem, hogy felhívtam a figyelmedet arra, hogy nem olvastad el a hírt. Direkt idéztem is belőle, hogy már neked ne kelljen elolvasni. Innen vagy troll vagy, vagy a pisa teszten annak örülnél, ha negatív lenne (bár biztosan nem értenéd, miért kell pisálni hozzá). Mint látod, én is tudok ilyen 'érdemi' részt is. De akkor újra...

Mint említettem, az utolsó bejegyzésben írták, miért is csinálják, röviden: le akarják váltani a régebbi rendszereket, és rakétákat. Erre az egyik lépés a fenti cirkálórakéta (igen, a 'normális' embereknek ez cirkálórakéta, még a szakmán belül is többségében így hívják; csak a nyelvtannácik kifogásolyják, mert szerintük a ballisztika szó sem létezik, csak a lövedéktan). Ja, a 4. bekezdés eleje is informatív annak, aki érti (a "Spear várhatóan a Királyi Haditengerészet hajóelhárító képességeit fogja erősíteni"), de a 2. elejét is említhetném ("Ez lesz az ország hordozóról indított F-35B vadászrepülőgépeinek hajók elleni fő csapásmérő fegyvere, de harckocsik és gyorsan mozgó járművek ellen is alkalmazható."). És akkor innen a többi....

- Hatótáv: "A rakéták több mint 100 km távolságban lévő célpontokat is képesek eltalálni," - innen a hatótáv 100-150km környéke lehet ('hasznos teher' mennyiségétől, indulási magasságtól és sebességtől függően).
    - Robbanófej: egyrészt, mivel főként hajóelhárításra fogják használni, így ennek megfelelő töltetet használnak (vagyis valami hagyományos várható). Másrészt mivel még bétateszt alatt van (ez volt az első 'éles' teszt, még robbanófej nélkül), így konkrét tömeget még nem adtak meg a nyilvánosságnak (gondolom, a méretéhez igazodó lesz a töltet súlya is).
    - Találati pontosság: "gyorsan mozgó járművek ellen is alkalmazható" - vagyis eléggé pontos lesz. Sőt, nagyon pontos lesz. De ugye, ehhez is kell(ene) értő olvasás. Nem csak a "böfögés".
    - Zavarvédelem: egyrészt konkrétan nem fogják megadni, hogy mi van benne (a legújabb iránihoz is csak annyit említettek, hogy 'a legújabb, legkorszerűbb'); másrészt a korábban említett dolgok alapján (korszerűsítés, régiek leváltása) ez meg is erősíti az előbbit; harmadszor meg az, hogy többutas kapcsolatot tud létesíteni, többféle megközelítést tud használni, az azt jelenti (egyeseknek), hogy nem egy szar lesz, amit a szomszéd hotdogos is el tud téríteni.

Vagyis ja, biztosan egy szart fognak csinálni rengeteg pénzből, amivel majd gyengítik a saját haderejüket - mert az milyen jó már. :) De Te, mint hozzáértő ezt már most tudod, én meg mint egy 'ideböfögő', még azt sem tudom, hogy milyen fán/bokron teremnek a Milka csokik (mert nekem biztosan csak azok valók). :)
    Illetve kíváncsi leszek, tartod-e az ígéretedet, vagy az is annyit ér, amennyit az olvasásod. De én tényleg lelépek. Nem érdekel innentől a reagálásod. Ha akarod érteni, érted. Ha nem, akkor lásd az induló gondolatomat (se trollokat nem etetek, se olyanokat, akik nem képesek olvasni/érteni, ami le van írva).
    Utoljára szerkesztette: Vanek úr, 2024.12.08. 23:35:31