• nlght
    "Amíg vallások vannak a földön erre sosem fog sor kerülni, a nyílt társadalom egy tévút amit elhitettek a naiv liberálisokkal, ennek az árát nyögi most a Nyugat és erre jön az egészséges immunreakció a szélsőjobb előretörésében, de sajnos ez már elkésett egy jó 10 évet amikor még elejét lehetett volna venni ennek.."

Én se látok sok esélyt az egyesülésre, de attól még a tény tény marad, az emberi civilizáció következő lépcsőfokához ezt meg kellene ugrani szerintem. Azt jósolom, hogy ha túlél az emberiség egy óriási krízist (világháború, szupervulkán kitörés, nagyobb meteor becsapódás, stb.) akkor a túlélők másképp gondolkodnak majd és több esély lesz az egyesülésre. A vallás tényleg hátráltató tényező szerintem is, az iszlám pedig a legagresszívabb az összes közül.

"Iránnal kapcsolatban egyrészt létezik nyugati propaganda is ami ezt az érzetet akarja felerősíteni, másrészt azért ezek a tüntetések sem olyan eget rengetőek ha csak a fővárosban történnek, nagyjából mint itt Bpn összegyűlik az összes kormányellenes balliberális, addig vidéken csend és nyugalom van."

Azt feltételezem a kommentjeid alapján, hogy túl sok Orbán/Putyin propaganda forrásból táplálod a tudásod. Rosszul teszed, ha csak ezekre támaszkodsz, legalább olvass több helyről és rendezd össze magadnak közös nevezőre.
    Ha megnézed pl. a legutóbbi 2022-2023-as iráni lázadás/forradalom wiki oldalát, akkor más helyzet tárul eléd. Írják a városok neveit is, de nem akarom a helyet foglalni, ezért csak egy részét rakom be ide.

"The protests became more widespread than those of 2009, 2017, and 2019, encompassing even Islamic Republic power bases such as the holy cities of Mashhad and Qom,[48] involving both urban middle classes and rural working areas. In addition, schoolgirls demonstrated in numbers for the first time.[49]

By February 2023, the regime stated it had arrested tens of thousands of protesters.[50] "

forrás:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Mahsa_Amini_protests

Szóval lehet, hogy Orbán király M1 híradóban úgy adták elő, ahogy írtad, de nem az a valóság, hanem ez igenis egy országos lázadás/forradalom volt, amit elfojtott Ali Khamenei ajatollah.
    Utoljára szerkesztette: nlght, 2024.10.30. 16:38:49