• YaniMan
    Szüli
    Teljesen valid pontok, és kösz az infót. Persze én is utánanéztem még mielőtt írtam, és nekem az derült ki, hogy a RISC-V Android még nagyon gyerekcipőben jár. Persze, elméletileg mehetne, és mennie kéne simán, de mégiscsak nem olyan egyszerű. Pl. a RISC-V procigyártóknak kellene BSP-t gyártani Androidra. Az azért meló, tehát idő, tehát pénz. Mondjuk pont érdekük is lenne, de egyelőre nem azt látom, hogy csinálnák. Aztán egy telefonban pl. nem csak a CPU van a plasztikban, hanem mondjuk GPU is, amit vagy ugyanúgy licenszelni kell, vagy valami ingyenes akármit odapászítani, ami máris egy negatív pont lesz a vevőknél. A RISC-V még éppenhogycsak (értsd: pár éve) kikerült a hobby szektorból, és indult el a nagyobb üzleti élet felé. A nagyobb OEM-ek még csak kezdik kóstolgatni, és az első termékek valószínűleg hamvaikba hullanak. Én azért hiszek benne mégis, mert új, tehát modern, és a pénzügyi jóságok mellett is tartalmaz(hat; nem néztem utána) olyan újításokat, amik növelik a teljesítményt. Tudja tosz, nekem is hullámzik a mikor mit érzés. Szeretném, hogy kitakarodjon a pénzhajhász üzletember, és teret nyerjen a nyílt, modern újság, de rengeteg akadályt kell még megugrania, mire közelébe juthat egy előzésnek.