• Vanek úr
    Nem tudom, mióta jársz ide, de ez az oldal már nagyon régóta a 'jobbosok' fellegvára. Bármilyen politikát érintő hírt megnézel, mindenhol ez jön elő. Persze, nem szerencsés csótányokhoz hasonlítani őket, hiszen egyrészt ők is csak emberek, másrészt attól te nem leszel jobb, ha (vissza)sértegeted őket. Mindig van egy ellenségkép, akire mindent rá lehet húzni (és ez oldaltól függetlenül van így). Náluk ez most a libsi, de pár éve még a szoci volt, az előtt meg a komcsi. Mert nem is akarják megérteni a másikat, hiszen ha ő 'másik oldali', akkor az csak rosszat akarhat, csak rossz ember lehet. Én szoktam normális jobbosokkal is beszélgetni, akik nem ilyen szélsőségesen látják a világot (mint itt egyesek), és velük nem sokban különböznek a gondolataink. Látják, hogy a 'gonoszság' és a 'jóság' is oldalfüggetlen. Itt viszont hiába írnám le, mert szerintük a komcsi/szoci/libsi a hibás minden rosszért (akkor is, ha az jobbról jön), és csak a jobboldali ember a jó ember (akkor is, ha embert öl, ha gyereket abuzál, ... - hiszen jár a templomba). Ezekkel nem tudsz mit csinálni. Akkor is ezt fogják hinni, ha már többszörösen bebizonyosodik, hogy nem igaz (mint ahogy a híres-hírhedt gyerekgondozó igazgatójáról sem hiszik el sokan, hogy pedofil lenne, holott ...). Ráadásul azzal, hogy többen vannak, még egymás alá is teszik a lovat. Mint amikor egy ember azt mondta nekem, hogy a gonosz nyugat küldi ránk a rossz időt (is). Nem is akartam meggyőzni a 'másik valóság'-ról, csak egyszerűen ott hagytam. Éljen a saját buborékjában. Amíg az enyémet nem veszélyezteti vele, addig engem nem érdekel. Ahogy az sem érdekel, hogy melyik oldal nyeri az amcsi választásokat - max annyira, hogy ne egy olyan agyilag zokni legyen, mint Trump (vagy annyira demens, mint Biden). Itthon meg .... hát, már régen nincs jó választás, így leszarom, melyik épít az én adóforintjaimból magának palotát, meg haverjainak osztogat milliárdokat, ismerőssel vásároltatja fel a fél országot - semmi esély, hogy normális politikusi generációnk legyen, mert akik ott vannak, csak lopni akarnak (vagy semmi munkáért sok pénzt hazavinni). Innentől meg ott rohadjon meg mind, ahol van.