CommieSlayer#11
Nem erről szólt a beszélgetés. Arról szólt, hogy rettegni kell az AI-tól mert húde rossz dolgokat fog csinálni. Erre írtam, hogy nem az a baj, hogy egy AI erőszakkal és megtévesztéssel irányíthatja a társadalmat, hanem az hogy bárki erőszakkal és megtévesztéssel irányíthatja a társadalmat. Az pedig egy sokkal közelebbi és megjósolhatóbb probléma, hogy a csúcstechnológiák egy szűk politikai elit kezében összpontosulnak, amivel magától értetődően visszaélnek. Vissza kell állítani az emberek privát szféráját, meg kell győzni mindenkit, hogy tanuljon informatikai önvédelmet és decentralizálni kell minden csúcstechnológiát amennyire lehet. Csak így lehet minimalizálni a modern technológiák mentén fellépő társadalmi károkat. Persze lehet erre mondani ezer kifogást, de ez az egyetlen értelmes megoldás. Minden más katasztrófához, vagy infantilizált társadalomhoz vezet.
Az, hogy az AI lehet jó is az egy másik téma és én nem mondtam, hogy nem lehet. Utoljára szerkesztette: CommieSlayer, 2024.09.20. 21:22:55