• kvp
    Szerintem az idealis oneletrajz felsorolas szintu, tehat nem tartalmaz fogalmazott szoveget, csak a kert tenyeket egymas alatt. Szemelyes adatok, iskolai vegzettsegek, korabbi munkahelyek, tanusitvanyok, kepessegek, stb. Lehet egy szemelyes bemutatkozas resze, ez az amit sokan MI-vel generalnak, de ez az utobbi az amit szerintem jobb szemelyesen ellenorizni interju soran.

A vegzettseg es annak ideje is fontos, mert az alapjan legalabb az adott intezmeny tananyaganak minimum szintjet (a 2-est) el lehet varni mint alapismeretet. Nekem nagyon sokszor jon elo, hogy gyakorlat alapjan kisebb vegzettseggel felvesznek egy kollegat es amikor az ember hivatkozik az elso eves egyetemi tananyagban levo alapokra, akkor azt se tudjak mi az. Lehet, hogy gyakorlott az illeto, csak nem ert hozza mernoki szinten.

Mindezekkel szemben vannak az MI alapu oneletrajz valogato szoftverek, amik egyreszt be tudjak onteni a kapott adatokat egy egyseges adatbazisba, masreszt lehet beloluk szurni. Itt valnak fontossa a megfelelo kulcsszavak hasznalata.

ps: Azt a ceget, ahova csak DEI alapjan lehet bekerulni messze el kell kerulni, mert ott nem csak a kollegak nagyresze, de a management is hozza nem ertokbol fog allni. Minek szivassuk magunkat? (na jo esetleg kiemelkedoen magas fizetesert, de ez nem realis a legtobb esetben)