Star Wars Outlaws
  • Kancsalborz
    Most azért egy kicsit más a helyzet szerintem.

A tavalyi Skull & Bones látványos kudarca, amit sikerült megfejelniük az "AAAA"-s kommunikációjuk végtelen amatőrizmusával, a tavaly/idén lelőtt nagyobb projektjeik ( pl. Project Q) mennyisége, az Outlaws látványosan lagymatag fogadtatása, az azzal kapcsolatos nemrég kiszivárgott szintén burleszkbe illő vezetőségi nyilatkozataik, a még meg sem jelent -és most mindegy hogy miért- de már balhés következő AC esete miatt, azért most látványoson rogyott egyet az uborka.

Az egy dolog, hogy a játékostársadalom jó része -az ilyen minden fórumon jelen lévő "lackókon meg jóskákon" kívül mit mond, azt tudom, ezt mindíg meg lehet magyarázni az ilyenkor mindíg kéznél lévő "csak újabb vihar a biliben" tézisekkel, és valóban már volt néhányszor ilyen azután elmúlt mintha mi sem történt volna, de azt elfelejted, hogy az ilyen nagy cégek mint az UBI már kinnt vannak a szabadpiacon, tőzsdén, komoly befektetői körrel rendelkeznek, és most a játékostársadalom mellett ők is elég komoly jelzést adtak, hogy nem igazán jön be nekik amit az utóbbi években Ubi-ék játékkészítés címén elbáboztak...

Ez most nem egy szimpla játékközösségi "felháborodás" -amiből egyébként igazad van, volt már számtalan, azután meg elhalt mintha mi sem történt volna- csak mint látod, a részvényeik történelmi mélyponton. Csak ma 17%-ot zuhantak. Ezt szerintem egy alapvető gazdasági ismeretekkel rendelkező ember tudja mit jelent, nem hiszem hogy neked pl. magyarázni kellene. ( lackóknak, jóskáknak meg felesleges, mer' há jaó ez, mer' nekem teccik...XD)
    Komoly gazdasági lapokban cikkeznek már hetek óta Ubiék mélyrepüléséről...

Ez a tegnap bejelentett AC-megjelenés halasztás szintén magáért beszél.
    Az egyre több kiszivárgott fejlesztői infó a cég belső müködéséről, még inkább.
    Minden jel szerint, elég durva mennyiségű pénzekeken felül komoly befektetői, és felhasználói bizalmat bukott az Ubisoft most heteken belül, és vezetési, kommunikációs válságot hozott, aminek a gyújtópontja pont ezen játék megjelenése volt.

Úgyhogy ja, majd meglátjuk, - mondta a vak is,- de én most azért nagyobb összegben nem fogadnék arra, hogy Uborkáéknál -kis hatásszünettel- majd minden megy tovább. Valószínűleg inkább komolyabb változások, de a bukta is benne van most a lehetőségekben.

Nincs itt semmi látnivaló egyébként, szerintem csak a mai "AAA" gigajátékgyártók mai üzleti modellje, és vállalati strukúrája kezdte meg mindössze látványosan "az idejét múlni", az csak egy dolog, hogy ez épp uborkáéknál kezdődött.

De ez persze csak az én véleményem. :)