Pedig nagyon jó lenne ha felülvizsgálnák ezt a GDPR-t, mert ,hogy nem sok értelme van átlag felhasználoi szinten az biztos. Csak az internet használatát bonyolitja meg .
Ez elött és a GDPR után se tudta senki se hogy milyen adatot ki és mikor milyen célra használja fel.
Attól, hogy egy 10 olddalas litániát odatolnak az orod elé mikor te csak az aktuális idöjárásra vagy kiváncsi , akkor biztos ,hoyg nem olvasod végig minden aprobetus részt, hogy mire nyomtál ok-t, hogy engedélyezed .Ha nem teszed akkor nem nyilik meg az oldal , vagy addig nem tunik el a zavaro menu.
Ennek nagyon sok értelme van.
Ez csak arra jo, ha valami véletlen folytán az egyik rolad gyujtott adatról mégis rájösz , hogy azt töled gyujtotték be és ezt te nem akartad hogy más is megtudja akkor le tudják védeni magukat a cégek, hogy márpedig te engedélyezted nekik, ott a cookiek között és már nem is kell fizetniuk és törölni a személyes adatodat.
Egyáltalán nem ugy hozták meg ezt a törvényt, hogy egy kicsit is gyakorlatiasan végig gondolták vola, hogy ez mivel fog járni a felhasználoi élményre és ugy magában az internet használatban.
MEgértem, hogy most kell az adat mindenkinek mert most mindenki az AI-t tréningezi, de mig más orságokban van jogalapod kártéritésre ha sérült a személyiségi jogod és adattal valo visszaélés miatt, addig a GDPR- miatt ezzel levédték magukat és ugyan ugy mehet az adathalászat.
ÉS azt nekem ne probálja bemagyarázni, hogy a sok anonim adatbol nem lehet egy olyan profilt összeálitani amirol be lehet azonositani egy személyt.
"Véleménye szerint a jelenlegi gyorsan változó digitális környezet miatt a GDPR felülvizsgálatára van szükség az innováció elősegítése érdekében. "Én a GDPR teljes szerkezetét megváltoztatnám a "mindent tilos" helyett "mindent szabadra", feltéve, hogy a polgárok magánéletét nem akadályozza" - mondta Voss."
Én meg ugy változtatnám meg, hogy senki se gyujthessen semmit se addig mig valaki önszántábol nem akar csatlakozni egy programmal, hogy onantol gyujthesség rola az adatokat, biztos lenen rá pár jelentkező, de a többségnek nem kéne akaratán kivul ezt engedélyeznie, ha csak használni akarja a mindennapokban az internetet.