Dodo55#4
Sajnos ebben is van igazság. Érik emiatt valamiféle szakmai vétó, mint államilag / államközileg elismert személyhez fűződő jog kikényszerítése, ami a technikai részletek felelőseinek a kezébe az üzleti döntésekbe való beavatkozást tesz lehetővé jogilag elismerten is. Mert az egy dolog, hogy kis cégeknél pl. meg lehet azt csinálni, hogy bemész a tulajdonoshoz és kifakadsz neki ha valami annyira nem kerek (én is vagyok pl. ebben a szerencsés helyzetben), de nagy cégeknél ez már sokkal nehezebb és tudom, hogy pl. sokan akiket nem hagy a lelkiismeretük nyugodni, azok pl. rejtett túlórázással és hasonló kilátástalan megoldásokkal próbálnak néha súlyos gondokat (feladatok helytelen priorizálását, kapacitáshiányt, stb...) áthidalni, de ez így nem állapot mostmár. Napról napra több és több mindent bízunk a technikára, de annak az üzemeltetését napról napra felelőtlenebb és alulkapacitáltabb módon végezzük. Legyen tényleg ez a mai eset egy figyelmeztetés mindenkinek és akinek módjában áll, az addig feküdjön rá most ha nem is a vészfékre, de legalább a dudára, amíg csak a megnyugtató változások kézzelfoghatóvá nem válnak. Tényleg nem mehet ez így tovább és ha csak úgy túllépünk most ezen a megfelelő következmények kikényszerítése nélkül, azzal az emberiség az egyik legfelelőtlenebb félrenézését követi el.