• NEXUS6
    Öööö. Ne vigyük már félre a dolgokat, plazmainstabilitás/gravitáció ügyében. Amit írtam, az természetesen csak a csillagokra vonatkozott és nem a mesterséges fúziós rrendszerekre.

Pont arra akartam kilikadni, hogy fenntarthatóságában pont ugyan olyan rendszert kéne találni, mint egy csillag, csak azt ugye nem lehet lemásolni, mert a stabil nem tul aktív kitöréseket, instabilitásokat produkáló természetes rendszer az pont egy Nap méretű. Tehát más utat kell keresni.

Én egy gyűrűs rendszerben úgy képzelem el ezt, hogy az lehet egy jobb megoldás annál, mintha a plazmát próbáljuk stabilizálni, ha mi magunk keltjük a kontrollált instabilitásokat. Pl egy gyűrűs plazmán másodpercenként 50X végig vonuló instabilitási frontból egy/három tekerccsel ki lehet szedni pont olyan energiát, amit szinte közvetlenül lehet hálózatra kötni, és nem kell egy hőerőművet, veszteségekkel, bonyolult mechanikával a reaktorra ráépíteni. Az instabilitási kérdés megoldódott, ráadásul az energia kinyerés kérdése sem probléma többé.