Rick Walsh#1
Eddie Murphy-nek semmilyen beleszólást ne engedjenek a produceri munkában. Ront az élményen. Kevin Bacon, mint főgonosz az nem ide való ötlet. Nincsen kidolgozva a történet és a cselekmény. Ez így egy 4/10. Serg-et alig egy cameo erejéig visszahozzák. A rendezéssel is van bajom, majdhogynem ripacs a film. Akkor működik csak, amikor Foley maga viszi a filmet. Elég savanyú a befejezés. A port.hu-n tetszik az ott lévőknek, nekem az első három mű után magasabb az ingerküszöböm főleg a harmadikat illetően. Ez nem egy rossz film, nem is jó. Átlagos, normál film. (De ettől a munkától még nem érzem magam Beverly Hills-ben, amit itt eme alkotásban látni. Bármelyik film merészebb lett ennél. Hiányoltam azt a rengeteg csalást betörést meg szabálytalanságot amit a korábbi alkotásokban a nézők tapasztalhattak. Egy jegyet megér legfeljebb, de ez a begettósítás rengeteget vesz le a mű korábbi három alkalommal megtestesített értékéből. Ha szigorú vagyok, alig 2/10 az értékelés. Lényegesen jobb lenne, ha jobban kihasználják a szökésnél a helikopteres ötletet. Azt nem kellett volna bénázásba fojtani. Akkor öt fölé menne az értékelésem és magabiztosan elérné az elégségest. Mert ahhoz, hogy ebben az előző háromhoz hasonlóan minden klappoljon; jópár dolog hibádzik. A főgonosz hátteréből semmit nem mutatnak. Olyan az ember érzése, mintha Eddie Murphy véleményét tapasztalná Axel Foley-ról; mivel ezt a darabot már producerként is jegyzi. Ez rendben van, egyszeri jelenségnek elfogadom. De ha lesz öt, akkor: az remélem, másmilyen lesz)