manypet#29
Bevallom, én sem mentem sokra a módszeremmel. Meg úgy egyébként sem tudtam velük sok eredményre jutni. Ahogy észrevettem, kétféle államista van. Az egyik teljesen idióta. Ezzel azért nem értesz szót, mert túl hülye, hogy az összefüggéseket meglássa. Egyfajta agymosott vallásként éli meg a hülyeségeit. És ahogy lentebb is látszik, néha valóban vallás ez. Itt az idiotizmust nem feltétlen csak arra kel érteni, hogy az IQja alacsony. Lehet érzelmileg is befolyásolható, vagy más valami miatt lökött. A lényege, hogy nem logika alapján döntést, hanem érzelmileg. Azt meg az évek, évtizedek alatt átmosták neki a kapitalizmus ellen. Érdekes, hogy az egyébként tök értelmes embereknél is előjön ez. Más szempontból teljesen normális, sőt, átlag feletti is lehet. De mikor a téma szóba kerül, átmegy idiótába és csak a mantráját tolja, logika nélkül.
A másik fajtájuk pedig a rossz szándékuk, meg esetleg az érdekeik miatt ilyenek. Ezeket nem lehet meggyőzni, mert a rendszer haszonélvezői. Élősködők. Talán még harmadikként szóba jöhet ezek kombinációja is, az, aki nem csak hülye, de rossz szándékú is. Másmilyen államistával még nem találkoztam. Mondjuk ez nem is meglepő. Ha valaki értelmes is és a szándékai is tisztességesek, akkor az csak libertárius lehet.