Sajnos a legtöbb játékkal ugyanaz a néhány problémám van:
1. Túl bonyolult: egyes játékoknak rendkívül hosszú a betanuló szakasza és még utána is nagyon sokat kell játszani, hogy igazán megértsd. A többség nem úgy akar játszani, hogy most elkezdi és két hónapig le sem teszi. A többség csak kikapcsólódni/szórakozni akar.
2. A rendkívül hosszú, átugorhatatlan be- és átvezető videók vagy kötelező oktató küldetések. Nem egy játékot töltöttem le ps-re, de egyszerűen bezártam, mert félóra elteltével sem jutottam el egy menüig. Ha meg kilépek akkor legközelebb kezdhetem előlről. többel azóta sem játszottam.
3. Az ár: Igen, lehet itt mondani, hogy a minőséget meg kell fizetni, de sajnos nem igazán látok minőségi játékokat. A legtöbb AAA játék kizárólag arra megy, hogy látványos grafika legyen, de nincs semmi szórakoztató bennük. Cserébe 30 000 Ft-ba kerülnek átlagosan és nem szeretnék évente százezreket költeni, hogy néha játszhassak vmit.
4. Sorozatok: Évente kiadott új verziók, amikben szinte semmi új nincs.
5. Korábbi pontokhoz kapcsolódik, de a játékok árában egy jó ideje, nem a fejlesztés költségeit fizetjük meg, hanem a marketinget és a színészeket. Mert a legutolsó kis játékhoz is már profi szinészekkel kell videókat készíteni, hogy eladják, a legdrágább felületeken kell reklámozni a játékot és nagyobb marketing kampányt tolnak mint egy nagyobb Hollywoodi blockbusterre. Már nincs az, hogy egy studió lefejleszti a játékot és majd kiadják. A studió köré épült még 5 db egyenként tízszer nagyobb cég akiknek semmi köze a játékhoz, de őket is ki kell fizetni ha megveszed bármelyik terméket is.