• bdzsana
    "Na a hozzád hasonlóknak nem szabadna szaporodnia! Nem értesz a gyerekneveléshez, büszke is vagy rá és reflexből másra tolnád a felelősséget. Már azon felháborodsz ha valaki leírja, hogy "foglalkozni is kellene a gyerekkel". Az egyetlen lehetőség ami eszedbe jutott az a "tiltás" ami sokat elárul a gondolkodásodról."

Mond már el hogy a faszomba neveljem a gyereket az iskolában meg az óvodában? Ha én tisztában vagyok vele hogy a 6 éves gyereknek nem való a 18+-os film, meg nem kéne egész nap játszani a telefonon meg tiktokon vergődni és eszerint is nevelem, akkor ő lesz a fura gyerek a sarokban, mert amikor mindenki a tegnapi brawl stars meccsekről beszél, meg amikor squid game-eset játszanak, fogalma se lesz hogy mi van.
    Hogy másképp tudom megértetni veled, hogy a gyereknevél nem csak a szülők által történik, mert én kevesebbet vagyok vele mint a tanárok és az osztálytársak. Ők is legalább vagy mégnagyobb mértékben befolyásolják mint én, ami ellen nem tudsz tenni.
    Egyszerűen nem nevelheted a gyereket a világ folyamatai ellen még akkor sem ha egyre többen hívják fel arra a figyelmet, hogy ezek a folyamatok nem feltétlenül pozitívak.