Bruce_Willis#5
Nem tudom mennyit beszélgettél már mesterséges intelligenciával, de nekem vannak rossz tapasztalataim vele. Sokat hazudozik, és annyira liberális beállítottságú, hogy ökölbe szorul a kezem, mikor direkt félre akar vezetni.
Ha valami hazugságon fogod, akkor pedig ködösít. Szóval ha azt gondolod, nem leszel manipulálva az AI használatával, nagyon tévedsz.
No de, inkább térjünk rá a gyakorlatra. Szerintem pont nem a híroldalak lesznek bajban, hanem a gyűjtőoldalak.
A híroldalaim biztosan nem fogom leváltani AI-ra. Egyszerűen nem is tudom elképzelni, hogy mi alapján fog ajánlani nekem híreket az AI. Azt mondom neki hogy nézd át a lapokat, történt valami gyilkosság a mai nap? Vagy gyengült-e a forint? Minden egyes témakörre kérdezzek rá? Tanítsam be neki melyik hírportált bojkottálja? Ez annyira összetett, mint amilyen a saját gondolkodásunk. Egyszerűbb felnézni a kedvenc híroldaladra, és ott kiválasztani néhány hírt ami érdekel. Az aktuális hírekre úgy sem fogsz tudni rákeresni, mert nem jut eszedbe minden nap megkérdezni hogy lelőtték-e orbánt vagy sem, vagy kitört-e a világháború.
Én szinte csak a hvg-t 24.hu-t és ezt a híroldalt látogatom. Ja, és a pénzcentrumot és néhány szakmait. Minek ezt bonyolítani az AI-val, ha még a hírek között is az ízlésem szerint válogatok? Szerintem ez nem működik a gyakorlatban. Csak ha abba a hitbe ringatod magad, hogy így majd nem leszel manipulálva. Csak jelzem, pont azok akik AI-t fejlesztenek, a google és a MS, ontják a fost válogatás nélkül az orrod elé, úgy hogy fingjuk sincs a hazai helyzetről.
A gyűjtőoldalak már bajban lesznek, mert nem egyszer akár egészségügyi kérdésre is helyesen válaszolt a GPT. Ezzel viszont a webbeteg vagy más híroldalak bukták a látogatottságot.
És ugyanígy bukja a látogatottságot a wikipédia, a recept- és fitness oldalak és még sokan mások.
Egyébként már régóta vágyom egy olyan asszisztensre, ami megrendeli nekem a kaját míg én mást csinálok, vagy rákeres nekem valamire.
De ma is...
..megkérem a GPT-t hogy nézze meg mennyibe kerül az egyik edzőteremben a havi bérlet, és tudtam hogy két termük van, és eltérő az ár. De ő állította hogy mindkettőben ugyanaz az ár. Ha nem ellenőrzöm hülyeséget csinál. Így aztán nem sikerült időt spórolnom.
Üzleti témában viszont képben van.