Bruce_Willis#1
Ennek több oka van:
1. Sokan nem tudják mire képes egy iPad
2. Magas az ára
3. Kevés az a feladat, melyet gyorsabban el lehet végezni egy iPad-el, mint egy laptoppal, vagy egy PC-vel. Ezért még mindig nem tud kiváltani egy PC-t. Vagyis ki lehet váltani, mert számtalan olyan applikáció van, amivel meg lehet oldani mindent, de én például százszor gyorsabban elvégzek bármit PC-n mint iPaden. Ezért inkább nem pazarlom el az időmet.
4. Az okostelefon térnyerése miatt.
5. A mérete miatt
Az okostelefon térnyerése azért akkora, mert vannak igénytelen emberek, akik mindent okostelefonon csinálnak. Számtalanszor előfordult már hogy egy grafikával órákig pöcsölök, és az ügyfél közli hogy ő nem látja azt az elemet, amelyről beszélek, vagy hogy az nem fekete, hanem szürke stb. És persze akkor jövök rá hogy egy fostalicska okostelefonon nézi azt, amit legalább egy 10"-os méretben illene megtekintenie.
A másik kedvencem, mikor valaki azzal dicsekszik, hogy telefonon néz filmet. Háát... én biztos nem lennék képes egérmozit nézni. Ez már igénytelenség. Még böngészni sem szeretek telefonon.
Jobs szerintem főleg az iPad-ek tudására fókuszált, mikor azt vizionálta, hogy az iPad tömegpiaci eszközzé válhat. Abban nem tévedett, mert mint írtam, képes kiváltani eszközöket, már szinte mindent el lehet végezni rajta, a 3d modellezéstől a videóvágásig. Azt viszont kevésbé gondolhatta át, hogy a vezérlés ipaden sokkal lassabb. Gondolok itt arra, hogy egér és billentyűzet segítségével bármilyen grafikai munkát fényévekkel gyorsabban el lehet végezni. És sok más műveletet is. Excelezni is lassú. Jegyzetelni viszont brutál jó rajta a pencil 2-vel.
A másik amire nem gondolt Jobs az ergonómia. Kényelmetlen mindent ipaden csinálni. Persze az ipad fórumon pont azt hangoztatja mindenki hogy milyen kényelmes, csak szerintem normális ember nem akar egész nap kanapén fekve imitálni a munkát, vagy fotelben gubbasztani lefelé nézve. Én a laptopon való egész napos munkát az irodában sem tudom értelmezni. Ha lefelé néznék egész nap, akkor azt a nyakcsigolyám bánná. Csak mobileszközként tudok tekinteni a laptopra, vagy ritkán 2-3 órás munkára.
Szóval ha a munkakörnyezet ergonómiáját tekintjük, akkor az ipad kiesik a kosárból. A méretét tekintve, arra sem jó hogy mindig kéznél legyen, az átlagembereknél is akár. Főleg ha nem autóval járnak. Így aztán sokak szemében megmarad szórakoztató eszköznek. Annak viszont drága.
2014-ben vásároltam az első ipademet, és jó pár évig beszippantott, annyira élveztem. Mindig nálam volt és szinte mindent azzal csináltam, vagy azzal akartam csinálni. (Kivéve filmet nézni.) Aztán észrevettem hogy rohadtul rontja a szememet. Főleg a Pro 11". A régebbi pro készülékeken nem éreztem ennyire. Úgyhogy most már én is alig használom. Inkább a PC- mellé ülök. És persze mióta 350e fölé kúszott az ára, nem is cserélem évente.
Azoknak ajánlom, akik szeretnek tollal kreatív munkát végezni, vagy sokat jegyzetelnek. Aki megteheti, otthoni tartalomfogyasztásra is vehet egyet. Gyerekektől viszont távol tartanám, és a függőségre hajlamos emberektől. Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2024.05.15. 01:00:20