• Macropus Rufus
    figyu: amikor kihoznak egy autót 150ezer dodóért ami azt tudja - elmondásuk szerint - mint egy 2 millió dolláros Rimac, akkor ugye ott két dolog lehetséges: a) hazudnak b) lopták a teljes fejlesztést és így kvázi milliókat sportoltak. Na jó van egy c is: mind a kettő.
    Nekem ne mondja senki azt, hogy ők 15 millióból kihoznak úgy egy autót, hogy azt ide is kell még szállítani, itt meg nem kapsz már lassan ennyiért semmit, ha itteni kocsikról van szó, Nézzél szét Kínában. Én az utóbbi időben elég sok autós videót néztem Kínából. Olyan autókat fog látni amik itt is rohangálnak csak a nevük más... láthatsz VW Borát, csak ott nem így hívják. Láthatsz akár még Porsche-t is csak nem ez a neve. Minden lenyúlnak, amit csak tudnak, ezért nem is kell sokat költeniük fejlesztésre.
    Mondok egy tényt: olyan 10 évvel ezelőttig Kínának nem volt technológiája arra, hogy a golyóstollba legyártsák a golyót. Pedig, ha jól emléxünk akkor az összes tollbetét kínai volt. Csak a golyó bennük nem. Az német volt. És miért nem tudták legyártani? Mert nem fértek hozzá a technológiához. (am. erről cikket is találhatsz a neten) Ua. autókat gyártottak meg telefon, megy űrhajót. És miért? Mert azokhoz hozzá fértek. Kína szinte semmit nem költ fejlesztésre. Max. arra, hogy amit tőled ellopnak azt pocit módosítsák. Hogy azért még se 1:1-ben az legyen. Szóval ennyi. És ez nem 20 évvel ezelőtti dolog. Akkor is és most is ezt csinálják. Ők ilyenek. Ráadásul még sok esetben szarok is amiket gyártanak. Az, hogy most a Kínai autók szupik elhiszem. 10 év múlva térjünk erre vissza, mert lehet akkor fogjuk látni, hogy miért is volt csak 15 misis az ami amúgy ha EU-s a kocsi olyan 20 lett volna (vagy több).