Bruce_Willis#7
"Az apple keszulekekhez nem kell erteni. Ez azt jelenti, hogy azon embereknek is jo, akik nem csak nem ertenek hozza, de nincs is kedvuk megerteni hogyan lehet hasznalni egy barmilyen szamitogepet. Igazabol foleg azon embereknek jo, akik nem hajlandoak venni a faradtsagot, hogy megertsek a keszulek hasznalatat. Viszont ezen emberek szamara az apple megoldasa tokeletes, mert mindent tud helyettuk amire csak szukseguk lehet es mivel nem lehet elallitani semmit, ezert akarhogy nyomkodjak jo marad."
Ezt az állításodat szembefordítanám egy kérdéssel.
Nem ezt hívják felhasználóbarát környezetnek?
Úgy állítjátok be az apple felhasználókat, mintha olyan sötétek lennének, hogy nem képesek megérteni egy számítógép működését, pedig épp ellenkezőleg. Nekik pontosan egy jól működő rendszerre van igényük, ráadásul androidosok között én sokkal több műszaki analfabétával találkoztam, mint ios felhasználók között.
Az az érzésem, hogy keveritek a telefont a számítógéppel.
Mihez kell érteni okostelefon használata közben?
Mihez van szükség mélyen belenyúlni a rendszerbe?
"gyartastol szamitott 3 evet a rendszer belassulasa elott"
7 éve van meg ez a telefonom, és ma is alig észlelhető lassulás rajta.
Az applikációk a mai napig támogatják a rendszert, talán csak a Figma fájljaimat nem tudom megnézni telefonon, de minden más flottul működik rajta. Android fronton mi a helyzet 7 év után?
Úgy beszéltek az okostelefonról, mintha érdemes lenne bármilyen komoly feladatot végezni rajta.
Kell egy naptár, egy todo, egy navi, csevegő, zeneszolgáltató, felhő, jegyzetelő, projektkezelő, excel, word, és még számos alkalmazás a sporttevékenység figyelőtől a PDF szerkesztőig, kinek kinek az igényei szerint.
Ezeket mind tudja egy 7 éves iphone?
Aki csak ezeket a legszükségesebb feladatokat akarja elvégezni az okostelefonján az már sötét?
Szóval, továbbra sem értem, miért ez a lenézés a droidosok körében?
Mi az a dolog andridon, amihez mélyen a rendszerbe kell nyúlni, és ez annyira népszerű, amely miatt tömegesen az androidot választják az emberek, és nem igényel 6"-nál többet?
Nagyjából 30 éve van számítógépem, és a grafikai munkán túl a játékig mindenre használtam már, de kérlek szépen tanítsatok, hátha megvilágosodok, és droidra váltok, hogy ne legyek bekategorizálva egyszerű tudatlan felhasználónak.
Az önvezetésről pedig annyit, hogy én is szeretem magam kézbe venni az irányítást, de az olyan dolgokhoz ragaszkodom, mint az automata váltó. Váltottam már eleget életemben manuális váltóval. Ugyanígy, ha az idén összejön a csere, akkor a sávtartó, és a távolságtartó tempomat előnyeit is előszeretettel élvezni fogom, a saját biztonságom érdekében. Ezek értékes asszisztensek, a teljes önvezetést, vagy inkább az arra való kényszerítést elítélem.
Az én olvasatomban, aki kényelmesebb életet akar, és a fontosabb dolgokra koncentrál, az pont hogy nem kevesebb a többieknél. A kifinomult rendszerek, és az automatizáció kényelmet, és kevesebb stresszt jelent az emberek számára.
Az androidban nekem pont az nem tetszik, hogy még a rendszert is szemmel kell tartanom fél szemmel, és megkeresni azt a beállítást, ami letiltja a reklámokat, és folyamatosan kényszeríteni akar valamire.
Sokszor földhöz b..ztam volna már az anyám telefonját, mikor megkért hogy segítsek letiltani ezt vagy azt.