• Szefmester
    #1
    Ha rendszeres könyvtárba járó ember vagyok, és elolvasom egy író összes könyvét, majd kitalálom hogy írok egy fanfictiont az ő stílusában akkor most mi történne?

    Ugyanazt a módszert alkalmaztam a megírásra mint az AI csak kisebb léptékben.

    Rajzolók és festők dettó ezt csinálják. Innen onnan szedett képeket másolnak módosítgatnak míg nem kialakul a saját stílusuk és megszokott képi világuk.
    Bob Ross csinált tutorial videókat, ha azt lekövetem akkor mi van? Boris Vallejo képeket lemásolom pár részletet módosítva akkor mi történik? Vagy ha csak a stílusát másolom? Azaz félpucér barbár harcol egy lenge öltözetű amazonnal egy sárkányon lovagolva...

    Dalszerzők ugyanezek csak pepitában. Ugyanarra a négyes akkordra épül megannyi világsláger. A Nickelback énekese pont így írta meg a legnagyobb slágerüket. Megnézte hogy az elmúlt pár évben mik voltak a top10es dalok. Megnézte milyen bpm-el mentek, milyen hangolásban, mely akkordokkal, milyen ütemmel, majd verselemzéssel a tartalmát elemezte és csinált egy "tökéletes" dalt, ami instant ment is a toplisták élére, mert mindenkinek ismerős volt és mert a tartalmát szerették az emberek. Akkor őt most nem kéne beperelni?
    Vagy pistikét aki úgy tanul meg gitározni hogy ül a szobácskájában és tabokat les meg videókat hogy miként fogja a kedvence a gitárt? Nekem is csak mostanság kezdett kialakulni a saját stílusom basszusgitáron. Addig próbáltam játszani mindenfélét amivel találkoztam Slayertől Beethovenig. Az én tanulási módszerem ugyanaz mint a gépi csak lassabb az adatbevitel...

    Persze ha valaki mutat egy kb 2 éves gyereket aki a nulláról megtanul profin zenét szerezni, vagy festeni, vagy regényt írni... de akár csak olyat is aki kb 1 év alatt eljut profi szintre nulláról és kb 20 éves volt és soha előtte nem csinált hasonlót sem.. Akkor el fogom fogadni hogy ez biza probléma, de amíg nem ez az általános addig csak nyüszögés a kiadók részéről.