• takysoft
    Igen, a 12 éves Janika könnyen adaptán új rendszereket, de Évi néni az 55 éves titkárnő komoly bajban van, ha nem a betanult menürendszer szerint működik az Excel.

Már akkor is globális katasztrófa van, ha Excel verziót frissít az IT, ha még a mappaszerkezetből is eltűniik a H:\ samba network share, akkor végképp nem fogja tudni, mihze nyúljon.

Arról meg is beszélve, hogy a Linux egy rakás szar.
    Imádom, mert én rendszermérnök vagyok.

De az ég óvjon attól, hogy X-et kelljen indítani benne. 60 féle ablakkezelőből igyekeznek kiválasztai a népek, hogy meliyk a számukra lehető legkevésbé gecifos...
    KDE, Gnome, xfce, mindenki utálja mindet, mert mind szar. Még egy háttérképet is macerás átállítani némelyikben. "Beállítások" menü katasztrofális.

Midnen idő és erőforrás arra megy el, hogy a lehető leginkább hasonítson a rettenet a MAc-re vagy a Window-ra. De bármi komolyabbat keresel, öszeszarja magát, vagy nem lesz ráopció.

Én már h X-ben vagyok is, csak egy használható Terminal szoftvert kérek, abban megoldok bármit, köszönöm,

És Vérpistike se tanulja meg otthon, mert nem fog benne menni a Játék se. Még ha a Steam-en a protont be is tudja üzemelni, egy drivertfrissítés/telepítés is kegyetlen macera.

ÉS még szarok is a driverek :(

Aztán ha nyomtató vagy webkamera vagy OBS egy streameléshez... multimonitorral....
    na ember legyen a talpán, aki azt belövi.

Szóval igen, a nagyon 0 bites dolgokra jó a linux. de ha már csinálni is akarzs valamit egy böngészőn kívül.... macerás.