• RJoco
    #1
    Elég lassan dolgozgatnak azok az agytekervények.
    Már réges-rég megmondtam, hogy jelen formájában hülyeség az egész.
    És nem is a boltokat kellene felelőssé tenni, bár az apple-nak és a google-nak, valamint más telefon OS fejlesztőnek köze lenne házzá.
    A legegyszerűbb, ha kapásból a sim kártya vásárlásánál meg kellene adni az életkort. Általában amúgy is meg kell adni, főleg, ha előfizetéses, akkor még a személyit is kérik. Innen kezdve az adatvédelemmel nem lehet gond.
    A telefon OS-ének le kellene tudnia kezelnie ezt az információt a telefonon belül és egy-egy programnál kapásból visszautasítani a telepítést, mert nem felel meg az életkornak. Ha a telefon utasítja vissza, akkor még a bolt sem fogja tudni az életkort. A különböző alkalmazásoknak meg mindig csak annyit visszaadni, hogy mely kategóriába fér bele, de életkor szintén nincs közölve.
    Általában egy feltöltőkártyás sim kártya esetén is kell valamilyen azonosítás.
    Németországban gyakran pl. a postára küldik az embert. Vagy videóhíváson keresztül kell megcsinálni.
    Persze még fennmarad a kérdés, hogy más eszközökön miként működne a dolog, de ott is meg lehetne oldani a dolgot úgy, hogy minden a gépen belül maradjon. És akkor se a pornót szolgáltatóknak, se a pornót nézőknek nem kellene aggódniuk. Meg a szülőknek sem, hogy a gyerek olyat lát, amit még nem kellene.
    Csak akarat kérdése, hogy ezt egyszerűen és mindenkinek előnyösen lekezeljék.
    A gond ott van, hogy nincs akarat erre. Sokkal jobb a népet szívatni, mint valami normálisat építeni.
    Agymosás mindörökké.