• NEXUS6
    #6
    "Ennek a megközelítésnek az a központi feltevése, hogy lehet olyan gépet építeni, amely emberhez hasonlóan értelmezi a világot és cselekszik" - magyarázza Rose.
    Rose előrejelzése szerint az általános mesterséges intelligenciával (AGI) - az emberével azonos szintű intelligenciával - felszerelt robotok végül képesek lesznek dolgokat tervezni és készíteni. "Megkérhetünk egy kellően erős AGI robotot, hogy tervezzen meg egy új akkumulátort, majd állítsa elő".

    Illetve vigye le a kutyát, meg vegyen az asszonynak valami meglepit az évfordulóra. Amúgy Rose a SW-ból? Akkor már mindent értek. XD
    Álmodj királylány! Csak mert szerintem az általános MI-vel pont ugyan ot tartunk, mint 30 éve.

    Etikailag, filozófiailag és jogi szempontból csak megjegyzem, tudván hogy ennek a belátható jövőben semmi reálisa, esélye nincs, hogy ha eljutunk odáig, hogy adott gép/robot pont ugyan olyan mentális képességgel, ne adj isten érzelmekkel (csak hogy könnyebb legyen vele kommunikálni) fog rendelkezni, mint az ember, akkor miért is kell elfogadnia, hogy alantas melót csináljon? Mi ezt mivel igazoljuk, hogy megcsináltatjuk vele, amikor az emberrel egyenértékű?
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2024.03.28. 10:34:03