Bruce_Willis#6
Semmit nem értettél meg abból amit írtam.
Nem tudom hogy jön ide a felbontás, vagy a minőség. Az, hogy skálázható egy biznisz, azt jelenti, hogy naggyá tud-e válni a szervezet, nemzetközileg is tud terjeszkedni, nem csak lokálisan egy szűk réteget ér el a termék, vagy szolgáltatás. Üzleti nyelven ezt a szót használjuk. Az általad említett módszer az azért elavult, mert csak néhány embert tud kifosztani vele a bűnöző, a környezetében, amelynek ráadásul nagy a lebukásveszélye.
Az adathalászattal tízezrek ujjlenyomatát tudják megszerezni a bűnözők, a világ bármely pontjáról, ergo skálázható az "üzleti" modell.
Minden tárolt adat biztonsági kockázatot rejt magában. Némelyik kevesebbet, némelyik sokkal többet. Mindez attól függ, hogy mennyire sebezhető egy hálózat.
'Vagyis nem, nem a személyid ellopására fognak menni, ha az adataid fognak kelleni az indiai hackereknek. Sokkal könnyebben megszerezhetik máshonnan, és ezért említettem, hogy nem lesz PLUSZ biztonsági kockázat.'
Azt, hogy egy adat "sokkal könnyebben máshonnan", nem tudom honnan szedted, vagy mire alapozod, mert láthatóan nincs ilyen alapú tájékozottságod. Én sem tudnám megmondani, melyik szerver a sebezhetőbb, nem is merek ilyen bátran kijelenteni ilyesmit, mint te, de az biztos, hogy a sebezhetőbb szervert fogják feltörni.
"nem a személyid ellopására fognak menni, ha az adataid fognak kelleni az indiai hackereknek"
A beszélgetésünk után, nehéz elhinnem hogy ismered a hackerek módszereit, Ráadásul, nem mindegyik csalónak ugyanaz a módszere.
Ismétlem, minden tárolt adat biztonsági kockázatot jelent, és a sebezhetősége, az adat felhasználhatósága dönti el, hogy mennyire értékes.
Ez alól nem kivétel a digitális személyiben tárolt ujjlenyomat sem.
"akkor meg nem mindegy?!"
Igen, azt írtam hogy nekik, akik a videókban szerepelnek, még ujjlenyomatra sincs szükségük, de ha a rendelkezésükre áll az is, még hatékonyabbak lesznek.
Kurvára nem kellene senkinek elbagatellizálni a cikkben elhangzottakat, engedni a nyomásnak, és minden személyes adatot kiadni egy csettintésre.
Örülnék, ha végre mindenki felfogná hogy az adatainkat meg kell védeni. Nem csak a hackerektől, hanem kezdve az az ártatlannak látszó applikácóktól és weboldalaktól, az IT óriásokon át az elnyomó államig.
Jövőre, vagy már lehet az idén meg fog jelenni a Digitális Állam applikáció. Amely kezdetben ingyenes lesz, majd mikor már néhány millióan használják, kötelezővé fogják tenni, és majd minden szarra köteleznek az applikáción belül, de lehet hogy még monitorozni is tudják a tevékenységünket. Persze, gondolom szerinted nem fog majd "PLUSZ" kockázatot jelenteni az sem, az adatainkra nézve...
Tudod, van az a mondás, hogy lassan a békát is meg lehet főzni.
Hát.. ha birka módra bégetünk, akkor biztos!