• kvp
    #17
    Magyarorszag egyszeruen nem kepes felfogni, hogy az EU tobbsege (kb. 97.5%-a) arra szavazott, hogy foderalis allama alakuljon a mostani konfoderaciobol. Ezt kepviseli minden hatalmon levo baloldali, liberalis, globalista es nepparti kormany. Egy foderalis strukturaban a helyi tagallami kormanynak csak annyi beleszolasa van az ugyekbe, mint pl. az USA vagy a Nemet Szovetsegi Koztarsasag (NSZK, roviden Nemetorszag) eseten pl. a Bajor Szabadallam (roviden Bajororszag) kormanyanak, tehat kb. a Budapesti fopolgarmester mai dontesi jogkorei maradnanak meg a magyar kormanynak, amit azonnal tovabb is oszthatna a polgarmestereknek.

    Tehat a magyar kormany egyszeruen nem hajlando a tobbseg dontese alapjan lemondani a veto jogarol, gorcsosen ragaszkodva a tobbiek altal mar meghaladott konfoderacios EU modeljehez. Ugyanilyen modon nem hajlando atadni a torvenyhozasi es vegrehajtasi jogkoroket az ujonnan felallo foderalis kormanyoknak es hatosagoknak. Anno a lengyelekkel es meg a britekkel egyutt blokkolta az EU-s alapszerzodes modositasat ami hivatlosan is foderalis allama tette volna az EU-t. Ezt hivjak sokan Europai Egyesult Allamoknak, de nevben persze tovabbra is maradna Europai Unio, de mar valodi uniokent, mint az USA. (eredetileg ott is unionak hivtak, de valojaban csak konfoderacio volt, majd a polgarhaboru vegen csereltek le az onkentes barmikori kilepes jogat a tagallamok 100%-os hozzajarulasat igenylo kilepesi torvenyre, gyakorlatilag megtiltva az USA elhagyasat minden tagallamnak)

    Kozeptavon ket lehetoseget latok: Vagy tavozik az orszag az uniobol a tenyleges foderalis unio felallitasa elott, addig amig hagyjak mint ahogy hagytak a briteket is (csak bosszut alltak a gazdasagukon) es egy svajci tipusu fuggetlen, de tarsult strukturara all at (ha az EU ezt hagyja) vagy csatlakozik a foderalis uniohoz vagy olyan modon, hogy onkent alairja vagy ugy, hogy elveszik a szavazati jogat es megszavazzak nelkule. (a 7-es cikkely szerint felfuggesztett allamok neveben a tanacs szavaz, akar a fuggetlenseguk feladasarol is) Ugyanilyen modon csatoltak anno Ausztriat Nemetorszaghoz es igazan senki sem szolalt fel ellene a vilagban.

    ps: Par napja az ukran penzugyi tamogatasrol szolo szavazasnal a francia-nemet-olasz tengelyhatalmi kormanyzatok egyertelmuve tettek, hogy elfogyott a turelem, a magyar kormany innentol vagy megszavaz mindent amit eltesznek vagy elveszik a szavazati jogat es onnantol helyette szavaznak. Ez mar alapvetoen nem a penzrol szol, hanem a magyar allamisag vegenek a magyar kormany altal valaszthato modjarol.

    Mivel a magyar lakossag tobbsege tovabbra is tamogatja az unios tagsag megtartasat, ezzel a foderalis europai unio letrehozasat is, ezert a kormanynak nincs mas lehetosege mint engedelmeskedni es tamogatni (kesobb ha kell katonai erovel is) az EU a Szovjetunio, akarom mondani Oroszorszag elleni haborus erofesziteseit. Ha nagyobb lenne a tarsadalmi tamogatottsag, akkor meg lehetne probalni kiugrani, de egy svajci tipusu fuggetlen allam letrehozasra nem tunik realis celnak. Ezt hivjak kenyszerpalyanak.