• nlght
    #19
    Oroszország annyiban tudott lazítani a hurkon a nyaka körül, hogy feketén vett kb. 300+ db tanker hajót amit olajszállításra használ, de biztosítás nélkül használja a szankciók miatt! Emiatt csak kevés kikötő fogadja. De pl. Kínát ilyesmi dolgok nem rettentik el a kereskedelemtől. Viszont az orosz tengeri kikötők a sarkkörhz közel vannak és nem lehet a teljes évben használni őket, csak ha az időjárás engedi.

    A BRICS annyira erős, hogy a 2 legerősebb tagja, India és Kína egy lépésre van attól, hogy háborút indítson egymás ellen. Egyelőre csak botokkal és fémrudakkal csépelik egymást a közös határon, egyik se akar nyílt háborút pont most, de nem is akar visszavenni a területi követelésből. D-Afrika most lép rá Zimbabwe útjára a hülye elnöküknek köszönhetően, lehet még fehér népirtás is lesz.
    Maradjunk annyiban, hogy csak népességben erős a BRICS (illetve korrupcióban és hülye döntésekben).

    "A Nyugat megfingatta a keleti szlávokat azzal, hogy egymást ölik, visszafogva az orosz gazdaságot"
    Mármint arra gondolsz, hogy a Nyugat magát akarta volna jobb helyzetbe hozni, mert 2010 után találtak Ukrajnában 3 akkora gázmezőt, hogy 200 évre el tudnák belőle látni az egész EU-t? A Covid alatt szerződést kötöttek az ukránok a Shell-lel, hogy építse ki az infrastruktúrát hozzá. Szóval a gáz ára vagy leesett volna, vagy Putin számára elveszett volna teljesen a EU piac. Ezért döntött Putyika 2022-ben hogy háborúzni fog (na meg azért mert a bólogató János FSZB-sek féltek igazi elemzéseket adni a felsővezetés kezébe köszönhetően az orosz megfélemlítős "kultúrának"). Szóval itt Putyika szívatta meg magát és a népét, mellékesen a világot is. De az euró köszöni az aggódást, már jól van, a rubel meg zuhan azóta amióta Putyin elnök lett 20+ éve.