Vanek úr#26
Erre a múltkor elfelejtettem reagálni. Szóval... "A youtube-nak alapvetoen joga van ellenorizini a betoltott weboldalai integritasat."
Vagy nem. A Google nem ellenőrizheti, hogy az én gépemen mi történik, és egy adott oldal hogyan jelenik meg, semmilyen módon. És ezt nem is teszi. Egy dolgot tesz: ellenőrzi, hogy bizonyos reklámblokkolók fel vannak-e telepítve, és ha igen, akkor ezek a youtube oldalán tiltják-e a reklámok megjelenését. Ami alapvetően szintén illegális, mert semmi köze hozzá, nekem mi van a gépemen, mit és hogy használok. Egyedül akkor lenne joga ellenőrizni bármit is, ha engedélyt adnék rá - ezt megtehetné vagy a felhasználói szerződés módosításával (akinek van fiókja, azzal közlik, hogy ilyen irányba változnak a felhasználási engedélyek, és ha továbbra is használni szeretné a fiókját, akkor hozzá kell járulnia a 'kémprogram' használatához), vagy mivel nem kötelező felhasználói fiókkal rendelkezni, így egy felugró ablakkal tudatni a honlap nézőit, hogy az oldal használatával/nézésével elfogadják, hogy ez fog történni majd a gépükön. De az, amit most is csinál, hogy nem szól, csak kémkedik, az semmilyen módon nem védhető.
Mellesleg jegyzem meg, hogy van(nak) oldal(ak), ami(k) nem fenyeget(nek), nem teszi(k) tönkre a megjelenést, hanem csak kér(nek), hogy az oldal támogatása miatt kapcsold ki a reklámblokkolód. Valószínűleg azok is illegális megoldással operálnak, de mégis más a leányzó fekvése, ha annyi csak a 'szankció', hogy kapsz egy szóbeli kérést, és pont. Mert többet nem tehetnek (sőt, még ennyit sem tehetnének, de ezt még elnézi az egyszeri netező is).