• manypet
    #17
    "A te vágyott világodban kinek kellene akkor hidakat, autópályákat építenie? Adakozásból?"
    Japánban a Shinkansen vonalak jelentős része magántulajdonban van, mint ahogy Finnországban az utak jelentős része is, avagy az USA vasútjainak döntő része. Nos, ezek kategóriájukban a legjobbak közé tartoznak. Szóval hogy kinek kellene építenie? Aki akarja. Te akarsz utat az utcádban? Akkor építs. Vagy te magadnak a házad előtt, vagy az adott utca lakosaival összefogva. Ahogy csak akarod. Mert így fogsz te magad dönteni a saját sorsodról, és így jutsz el odáig, hogy ne más döntsön rólad. Szóval ha neked fontos, csináld és lesz utad. De ne mások zsebében kotorássz, hogy legyen utad!

    "Mutass bárhol a világon egy olyan fizetős egészségügyet, ahol benne vannak a komoly műtétek is"
    Írtam korábban, miért nem olvasod el? De továbbra is kérdezem:
    Melyik a hatékonyabb? Közvetlenül odaadni a pénzedet egy adott célra, vagy előbb odaadni Orbánnak meg Gyurcsánynak, hogy ők költsék el helyetted?
    Tudod, nincs bajom azzal, hogy te esetleg nem nőttél még fel és emiatt nem vagy képes önállóan és felelősséggel dönteni a saját pénzedről. Csak javaslom, hogy ne magadból indulj ki. Én el tudom költeni a saját pénzemet egyedül is. Nem kellenek hozzá politikusok.

    "de a gyakorlatban hogyan segíted a csenyétei nyomorgót?"
    Banki utalás? Megbízni valakit vele? Erre szakosodott csoportokban való részvétel avagy ezek támogatása? Tudod ma már nem kell ám odautaznod, ahová a pénzedet szeretnéd juttatni.

    "Nem, hanem az emberi természet."
    Igen, a tömegek emberi természete. Azaz a demokrácia.

    "Senki nem szeret éhezőt látni"
    Ezért is támogatták az emberek régen egymást. És amióta szocializmus van szociális hálóval, azóta tesznek magasról egymásra, mert az állam átvállalta helyettük a felelősséget.

    "több ezer éves meséink és egyéb történeteink vannak arról, hogy adunk a rászorulónak, és nem engedjük megfagyni a hidegben a másikat"
    Kiváló! Máris küzdhetsz a kapitalizmusért, hogy a pénzedet ne a politikus költse el, hanem te adhasd oda közvetlenül. Hiszen neked ezek szerint számít a másik ember. Nos, akkor segítsd! ne a politikusnak add oda, hiszen az lenyúlja, te is tudod, és így nem jut a rászorulónak. hanem emeld meg a valagadat és segítsd a rászorulót. Szóval örülök, hogy végre te is érted, hogy csak a kapitalizmus jelentheti a valódi szolidaritást, hiszen csak ott segítheted önálló döntésből a rászorulót. Azt mondom: csak így tovább a kapitalizmus és az adómentesség útján! ;-)