• Szefmester
    Mi köze az X-hez? Csupán az, hogy egyre kevésbé nézik azt hogy ki mit ír. És amikor egy ország választója azt látja ami nem valódi információ, és a másik felet mocskolja, akkor azt fogja igaznak gondolni.

Nem kell hogy az összes megosztás ilyen legyen. De anno volt egy socialnetworkos feltérképezése egy egészségüggyel kapcsolatos dezinformációs halmaznak. 12 emberre lehetett visszakövetni az efféle hírek túlnyomó részét. És mit ad isten, ennek a 12 embernek volt olyan vállalkozása ami abból húzott hasznot hogy bedőltek a hírnek. Ha te pedig felszólaltál a kamuhírek ellen, akkor te voltál a hülye agymosott... még akkor is ha bizonyítani próbáltad hogy kamu.

Politikai témában ez pl SOKKAL nehezebb dolog. Mert ott sokszor csak ígéretek és feltételezések vannak. Lásd a teljes fidesz kampányt. Nem azt mondták hogy ők mit fognak tenni, max azt hogy folytatják.. de bezzeg az ellenzék majd jól tönkre tesz ezt is meg azt is. Politikai célú félelemkeltés jobb helyeken terrorizmusnak minősül és nem hétfő délelőttnek a kampánycsendben.
    Valamelyik nap olvastam egy felmérésről, hogy Fico-ék pl direkt dezinformálják a lakosságot. Most rájuk hogyan jelzel? Hogy hazudnak? Pártot amíg nem lépnek át egy szintet, nem fognak tiltani. Amikor egy tömeg ellen uszítasz, ott már lépnek. De a random kamuszöveg ellen? Senki sem fogja ellenőrizni hogy az amit mond igaz e és tényleg megerőszakolta e a migráns a templomba járó nénikét és unokáját...

Nézd meg pl a Trump balhét. Amikor vádolták akkor féknyúz meg baloldal, meg szocik, meg komcsik, meg libsik meg mindenki csak ártani akar neki. Most meg ül a vádlottak padján és úgy néz ki ő lesz az első elnök aki letöltendőt kap. Törikönyvbe kerül, de nem úgy ahogy szerette volna. :D

Amikor egy felület mondhatni rekorder az álhírek tekintetében, és az azt birtokló csak még inkább kivágja a tényellenőrzést és a bejelentési lehetőségeket akkor az csak rosszabb lesz, és kb bármi ami nem tájékoztató jellegű csiripp egy cégtől az simán lehet kamu.

Lásd, "a gyúcsány beismerte hogy hazudott!" állítás igaz. A valóság az, hogy az előtte és utána hallható pár mondat arra utal hogy épp lebassza a többieket hogy ebből elég, túlzásba viszik. De ez nem fér bele a 160 karakterbe. Igaz állítás? Az. Célja? Uszítás ellenük.. Eközben meg a "ne arra figyeljenek amit mondok, hanem arra amit csinálok" egy ígéret volt amihez tartják is magukat viktoréknál.. És megtapsolják érte őket ugyanazok akik a hazudtunk kifejezésre kaszát fognának. :/

Én eddig sem voltam tagja a csőrike egyletnek, mert nem láttam semmi értelmét vagy hasznát. Mostanra pedig minden téren romlott a minősége. Musk bátyó valamit nagyon el akar érni, de nem sikerül neki.