• Macropus Rufus
    anno mikor ez a felhő mizéria elindult beszélgettünk haverokkal, hogy ez milyen könnyű adatszerzési forrás lesz majd a rosszfiúknál. Elég egy felhőszolgáltatót megtörni és már is több millió felhasználó adataihoz fér hozzá a hacker. Régebben ehhez ha nem is több millió de sok ezer fiókot kellett volna egyenként megtörnie ami azért lényegesen nagyobb meló. Véleményem szerint hamarosan leáldozóban lesz a felhőtárhely. Pont a hasonló esetek miatt. Amíg nálam a szerver én védem én tudom, hogy mi az amit a támadások ellen. Egy szolgáltató meg mond valamit aztán jó napot. Vélhetően a cikkben szereplő Cloud nordic sem azt kommunikálta az ügyfeleinek, hogy kb, nulla védelmük van. Hanem azt, hogy miért jó a felhőben van az egész élete az ügyfélnek, mert ennél biztonságosabb dolog nincs is. Aztán hoppá, elszállt minden. Az, hogy ez most egy támadás eredménye, vagy csak valami hiba miatt elszállt minden lényegtelen.
    Am. nem értem ezt a végleg elszállt dolgot sem: nem volt backup? A volt munkahelyemen, napi/heti/havi és éves mentések voltak. + a szerver cache memóriájában az utolsó pár perc adatait. Szóval kb. bármit vissza lehetett állítani. Itt meg nem volt mentés semmiről? wtf...