Nézd, kérlek próbálj meg tisztelettel beszélni a másik félhez, vagy nem folytatom veled a vitát. az " ATOMHÜÜÜLYEEE vagy" nem a tisztelet jele.
Fogalmam sincs, hogy milyen szakmai hozzáértésed van egyes dolgokhoz. Ez nem derül ki az írásodból. A stílusodról kiderülnek dolgok. Nem figyelmeztetlek többet, ha nem vagy képes levetkőzni ezt az óvodás stílust, nem válaszolok nekem tőbbet. Kezelheted úgy, hogy nyertél, mit tudom én...
A témára visszatérve:
Mint írtam is, a piacot az igányek formálják. Ez szerintem neked sem új dolog. Amit az emberek szeretnének megvenni, azt gyártják a gyártók.
Gyártóként két lehetőséged van: Vagy kielégítesz egy meglevő igényt és gyártasz valamit, amire van.... pl cukrot, széket, kabátot stb.
Vagy találsz egy piaci rést és igényt teremtesz, mint ahogy azt az Apple csinálta, és próbálja nyilván minden innovátor a világon változó sikerrel.
Igény nélkül nincs piac. És igény nem marad kielégítetlenül. Amíg a népnek kell cukor, addig biztosan lesz cég, aki cukrot ad el. Meg kávét. Meg csokit. Akkor is, ha bajban van a globális kávépiac. Megtalálják a módját.
Te nekikezdtél lehülyézni engem és úgy teszel, mintha vitáznánk valamiről, amiről nem vitázunk.
A 3D technológia meghalt. Ez eldöntött tény, ezen vitázni felesleges. Arról lehet beszélni esetleg, hogy MIÉRT halt meg. Mi lehet az oka. Ezeket én kifejtettem. Ezzel lehet nem egyetérteni, de ez nem változtat a tényeken.
Nincsenek 3D tévék. Nincs 3D tartalom, és nincs 3D mozi sem.
Kiválasztottam most például az Aréna mozit, és megnéztem hogy mi megy műsoron a mai napon.
A mai napon 26 darab film közül lehet választani, ezek közül van egyetlen egy darab, aminek van 3D cáltozata, a Meg 2.
És van egy rakás másik konkrétan látványfilm is, aminek meg nincs.
Beleértve ebbe pl az Elemi c. aminációs filmet is, aminél még kameratechnológia sincs, konvertálás sincs, egyszerűen csak pár órányi plusz rendereléssel lehetne 3D-t csinálni belőle. De a Disney letojja... mert kutyát se érdekel.
Hasonlóképp a Gran Turismo, vagy a Kék Bogár, amik látványfilmek.
Nincs 3D mozi. Nem létezik a kifejezés, megdölgött.
Jöhetsz itt az Avatar-ral, de arról Te is tudod, hogy 2 okból is speciális eset.
Egyrészt azért speciális, mert Cameron film, és mint ilyen a "D"-k számától függetlenül kötelezően sikeres.
Másrészt azért, mert a mozik java része réges-régen leszerelte a 3D projektorokat, és az új 4K-s projektorokból már nem 3D-s változatot rendeltek. Ergo kevés helyen adják 3D-ben aztis, ami elérhető abban.
MErt kutyát se érdekel. És ez nem a véleményem, hanem a piac jelenlegi állása. Nem a vita tárgya, maximum alapvetése.
Arról sem vitázunk, hogy vajon ma az emberek java része lóval jár-e vagy sem. Mert tudjuk,hogy nem. A miért-ekről lehet beszélni.
Amiről e beszélsz, azt a számok, az igények és a pénz már eldöntötték.
A népnek meg nem 3D tévé kellett, hanem OLED TV. Előbbi megdölgött, utóbbi hatalmas siker. Pedig azt sem könnyebb gyártani...
PS: Egy médiacégnél dolgozom informatikusként, ahol igen sokszor akad dolgom megrendelési igényekkel és videotömörítési technológiákkal is.
Az a konkrét munkám, hogy értsek ehhez :D És 7 számjegyű fizetést kapok azért, mert értek is.