• Cat #3
    "A mesterséges intelligencia is CSAK ilyen alapon vizsgálható szerzői jog szempontjából, nem olyan alapon, hogy honnan tanult. Szerzői joggal védett műből is tanulhatok, sőt, főleg olyanból szoktak"

    1. Amikor te szerzői jogvédett műből tanulsz, akkor vagy te, vagy az állam kifizeti neked a jogdíjat. Például amikor megveszed a könyvet, vagy amikor az állam ingyen adja neked a tankönyvet, amit valaki megírt. De még a szoftvereknél is évente súlyos milliárdokat fizet az állam a Microsoftnak, hogy az iskolákban és az egyetemeken legyen windows és office.

    2. Az MI cégek nem veszik meg azokat az adatokat, amik a tréningadatbázisokban vannak. Illegálisan letöltik azokat, legyen az fénykép, szöveg, vagy bármi egyéb. Erre tucatnyi bizonyíték van, és még csak azért nem hallottál arról, hogy szarrá bírságolták őket emiatt, mert nagyon friss az egész, és most indulnak/indultak a perek, most eszmélnek fel az adatbázisokat/könyveket birtokló cégek és személyek, hogy őket meglopták.

    3. Annyiban még súlyosabb a helyzet, hogy az MI betanítása nem "így alakult", hanem az ezzel foglalkozó cégek előre kitervelten letöltöttek mindent amit elértek, és úgy vannak vele, ha bejön, majd lesz pénzük, ha nem, akkor majd csődbe megy a cég.