• Vanek úr
    #15
    A Steam-nek is megvan a maga s(z)ara. Pl. hiába vettél meg több száz játékot, ha bizonyos oprendszert használsz, akkor jövő január 1-től nem játszhatsz velük. Pont. Hiába játszol december 31-én valamivel, mire január 1 lesz, már lezárnak mindent, és semmit nem használhatsz kliensből. Nem úgy, mint a MS, hogy a régi Windows támogatása megszűnt, de használhatod. Nem úgy, mint a Google, hogy a régi oprendszerre készült Chrome támogatása megszűnt, de használhatod. Nem. Egyszerűen csak nem használhatod, és pont (az indok meg annyi, hogy a vásárterük a Chromium alapra épül, és ennek fejlesztése megszűnt arra az oprendszerre, ezért 'felégetnek' mindent).
    Ugyanezt meglépte korábban a Ubi is (azt hiszem, ők azok (vagy az EA), akiknek a kliense már Win10-et kér, és ha nem ilyen rendszered van, akkor nem játszhatsz a korábban megvett játékaikkal). Ha őket másolja/másolta a Steam, akkor lehet, itt is rövidesen megjelenhet a fióktörlés lehetősége is. Vagyis én nem éltetném őket annyira...

    Ellenben valódi jó példa is van: a GoG. Ott DRM mentesen szinte bármit letölthetsz, és megtarthatod, használhatod. Online csak az esetleges frissítések jönnek, egyébként teljesen offline is lehetsz, illetve játszhatsz a játékokkal (már ha maga a játék nem úgy lett megírva, hogy igényli az online kapcsolatot - ilyen pl. azt hiszem a Diablo is, amit megvehetsz a GoG-on is, de kell neki online felület). Az online felülettel pedig összekapcsolhatod az összes fiókodat is (Steam-től EPIC-en át szinte minden ismert klienst ismer) és egyben láthatod a játékaidat. Indítani sem kell külön klienst, mert a GoG Galaxy-ja ezt is megoldja.