• RJoco
    És a mai HDR jelölésű tévék és monitorok mivel futnak?
    A többi nem érdekel, mert azokkal az adatokkal nem tudok mit kezdeni. Vagyis számomra csak sallang, ami bonyolítja a dolgokat.
    Szóval leírtál sok szép, jó dolgot, csak a lényeget nem. Ha bemegyek egy MM-be, akkor milyen eszközt kapok?

Raspbian: Ha valaki teljesen hülye a linux-hoz, akkor megcseszheti az RPiOS-t.
    Egyrészt valószínű, hogy win alatt telepíti az SD kártyára az OS-t és a hivatalos telepítő pont akkorára formázza az SD kártyát, amin elfér az OS. Én emiatt feltettem virtuális gép alá egy Linux-ot, hogy az SD kártya teljes kapacitását használni tudjam. Sőt, lehet, hogy fel sem tettem, csak egy liveCD-ről indítottam.
    Lehet, hogy később telepítettem csak a Linux-ot, hogy ott próbáljam meg a PiOS-t feltenni, hátha nem kell játszani a kártya méretével. Már rég volt, nem emlékszem pontosan. Utoljára egy Lite verziót raktam fel. Monitort úgysem kötök rá, putty-al elérem az OS-t, ha kell és webes Mainsail-lal meg a Klipper-t.
    Én úgy néztem, hogy a programok telepítése és frissítése még mindig csomagkezelőn keresztül a legjobb grafikus felület mellett. Vagy parancssorból, ha nincs GUI. Ez sem kezdőknek való. Persze programot telepíteni másképp is lehet. De frissíteni? És, ha neten keresek valamire, akkor szinte mindig a parancssoros telepítés jön szembe. Ezzel szemben win-en elég letölteni, ráklikkelni és végigmenni a varázslón.
    Emellett egy Pi-nek van pár IO kivezetése, amiről még csak annyit tudok, hogy kb. olyan okosságokat és erőforrásigényesebb dolgokat lehet megvalósítani vele, mint az arduino-val.