• Gabbbbbbbbbbbb
    "Gyerekbiztos, szoval ha valaki teljesen hulye a linux-hoz, akkor is menni fog neki. Ha dedikaltan tamogatott hardverre teszi fel, akkor meg driver telepites es egyeb extrak sem kellenek, csak felmasolja az image-et, boot es par masodperc mulva mar megy is. Messze van a tudasa a teljes erteku, mernokoknek keszult verzioktol, de cserebe akar kisiskolas gyerekek is tudjak hasznalni, mivel nekik keszult. A mernoki/fejlesztoi valtozat belole a debian, amire a raspbian es az ubuntu is epul.
    "

Nem értem mit értesz gyerekbiztos alatt, szerintem nagyon könnyen szét lehet barmolni, egy Gnome-al ellentétben. (erősen limitált fiókkal pedig egyiket sem)
    Azt sem értem, hogy miért írtad le újra, hogy kisiskolás gyerekeknek készült, mikor továbbra is LxDE-ről beszélünk, ami ultra alacsony teljesítményű PC-kre az egyik legjobb opció, életkortól függetlenül, effektíve teljes értékű DE és ez a Rasbian esetében teljesen stock Debian stable-ön fut. A málna ikon miatt lett kisiskolás rendszer? Komplexitásban Gnome felett van, az kb. olyan, mint Androidon egy pixel launcher.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2023.07.21. 17:23:45