csak az elöttem hozzászolohoz tudok csatlakozni, hogy én szinte csak AMD-ket használtam eddig és soha egyetlen egy olyan probléma nem fordult elö amiket felsoroltál.
Az asztali gép még mindig AM3as foglalatos és tökéletesen megy amiota megvettem, semmit nem keleltt cserélnem a VGA-n kivul benne.
A legtöbbször amikor az AMD vel valakinek rossz tapasztalata van az az, hogy tájékozatlan és nem nézi meg, hogy mit mivel lehet párositani vagy hogy nem a megfelelö minöségu gyártotol veszi az alkatrészeket.
Az emlitzett melegedést is simán lehet orvosolni egy nagyobb jobb minöségu hutövel, de páran inkább használnak egy kicsi hutőt és ráfogják az aMD re , hogy fagy a gép meg szar mert melegszik.
De az AMD sokkla kiszámithatobb és hosszutávon jobb vétel, a hosszabb támogatottság miatt és ,hogy még mindig olcsobb egy AMD-s konfig mint egy nteles, sajnos ebben már kezdi behozni a lemaradást.
A DDR5 ös aggályokat sem értem, ha valaki tisztába van vele, hogy miért is csinálta ezt az AMD akkor nem mint hibát hanem mint featurt nézi.
Egyrészt az uj AM5os foglalattal a DDR5 ös RAM hosszabb távon kifizetödöbb, mint ha most DDR4es lapot is gyártana hozzá. Arrol nem is beszélve, hogy az AMD kifejlesztette a CPU és VGA is hozzáférhez directen a RAMhoz, igy megnövelve a memoria méretét a VGA-nak vagy meggyorsitva a feldolgozást. ezt csak akkor mukodik ha AMD a rendszer mind a CPU mind a GPU amd-s.
Az intelnek nincs ilyen megoldása, de ha lenne akkor se tudnán használni 2 évnél tovább, ha cserélni akarsz CPU-t, mert lehetne kukázni mindent ujra.